A sütőtököket hosszában félbevágjuk, majd kikaparjuk belőlük a magokat. Rádobjuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsire vágási felülettel felfelé, meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és mehetnek a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
Közben nekiállunk a tölteléknek, amihez a vöröshagymát finomra vágjuk, és egy lábasban megpirítjuk az olajon, erre mehet a darált hús és a zúzott fokhagymagerezdek. Alaposan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított gombákat, a passatát és a chilipasztát, sózzuk, borsozzuk és 4-5 percig tovább pirítjuk. Felöntjük az alaplével, majd mehet bele a többi fűszer is és a fagyasztott spenót is, és fedő alatt 10 percig főzzük. Ezután mehet bele a tejszín, és 2-3 perc alatt összerottyantjuk.
20 perc után kikapjuk a tököket, és kikaparjuk annyira a belsejüket, hogy maradjon bennük sütőtökhús, de legyen egy kis vájat, amibe rakhatjuk a tölteléket. A kikapart sütőtökhús mehet a raguba, majd az így kapott ragut belepakoljuk a tökbe. A tetejére reszeljük a sajtokat, és további 15 percig sütjük. Tálalásnál frissen vágott zsályaleveleket teszünk a tetejére.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 35 perc