Brutális kaják

Zaatarfűszeresoldalasvöröslencsésquinoasalátával

Zaatar fűszeres oldalas vöröslencsés quinoasalátával

Hozzávalók
Hozzávalók
1 kg
sertésoldalas
1 - 2 ek
olívaolaj
A zaatar fűszerkeverékhez
2 tk
őrölt kömény
2 tk
őrölt koriander
2 tk
2 tk
oregánó
1 tk
chilipehely
1 mk
sumac
2 gerezd
fokhagyma zúzva
só, bors
100 ml
olívaolaj
0.5 db
citrom leve
4 - 5 ág
friss kakukkfű
A quinoasalátához
200 g
quinoa
200 g
vöröslencse
1 ek
hideg vaj
só, bors
1 csokor
friss petrezselyem
(nagy)
0.5 csokor
friss menta
0.5 db
citrom leve

Elkészítés

A fűszerkeverék hozzávalóit egy tálban összekeverjük, és beleforgatjuk az oldalast. Enyhén kiolajozott tepsibe rakjuk, lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát, és 200 fokra emelve a hőt, további 30 percig sütjük.

Zaatar fűszeres oldalas

Közben a salihoz egy edényben bő, sós vízben megfőzzük egyszerre a quinoát és a vöröslencsét. Mindkettőnek ugyanannyi idő kell, kb. 15-20 perc, úgyhogy ha megpuhultak, leszűrjük, és még melegen egy tálban hozzákeverjük a vajat, és sózzuk, borsozzuk. Ha kihűlt, megszórjuk a felaprított zöld fűszerekkel, belefacsarjuk a citromlevet, és az oldalas mellé tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Közel-keleti ízvilág egy oldalasban? Lilla tesztelte, és működik!

Hozzávalók

1 adag
Hozzávalók
1 kg
sertésoldalas
1 - 2 ek
olívaolaj
A zaatar fűszerkeverékhez
2 tk
őrölt kömény
2 tk
őrölt koriander
2 tk
2 tk
oregánó
1 tk
chilipehely
1 mk
sumac
2 gerezd
fokhagyma zúzva
só, bors
100 ml
olívaolaj
0.5 db
citrom leve
4 - 5 ág
friss kakukkfű
A quinoasalátához
200 g
quinoa
200 g
vöröslencse
1 ek
hideg vaj
só, bors
1 csokor
friss petrezselyem
(nagy)
0.5 csokor
friss menta
0.5 db
citrom leve

A fűszerkeverék hozzávalóit egy tálban összekeverjük, és beleforgatjuk az oldalast. Enyhén kiolajozott tepsibe rakjuk, lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát, és 200 fokra emelve a hőt, további 30 percig sütjük.

Zaatar fűszeres oldalas

Közben a salihoz egy edényben bő, sós vízben megfőzzük egyszerre a quinoát és a vöröslencsét. Mindkettőnek ugyanannyi idő kell, kb. 15-20 perc, úgyhogy ha megpuhultak, leszűrjük, és még melegen egy tálban hozzákeverjük a vajat, és sózzuk, borsozzuk. Ha kihűlt, megszórjuk a felaprított zöld fűszerekkel, belefacsarjuk a citromlevet, és az oldalas mellé tálaljuk.

Ha tetszett a Zaatar fűszeres oldalas vöröslencsés quinoasalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept