Gasztro

MeghaltaMalackrumplitulajdonosa:JárosiTamás47évesvolt

„Csak ülünk szótlanul, már szavak sincsenek. Tamás itthagyott minket, túl jó volt ő erre a világra.”

Aki járt már Tihanyban, és érdekli a gasztronómia, az bizonyára találkozott a Malackrumpli étteremmel, amit Járosi Tamás neve fémjelzett 2022. július 4-ig. Hétfő este ugyanis családja a tulajdonos közösségi oldalán jelentette be, hogy a 47 éves ingatlanfejlesztő elhunyt. 

malackrumpli-jarosi-tamas
"Csak ülünk szótlanul, már szavak sincsenek. Tamás itthagyott minket, túl jó volt ő erre a világra. Minden búcsú egy kis halál, és mi, akik szerettük őt, most kicsit meghaltunk. A legfurcsább a semmi, hogy lehet többé sose lenni? Szeretünk." (Fotó: Facebook)

A legőszintébb balatoni vendéglátós

Járosi Tamás neve az utóbbi időben több ízben is felmerült a médiában. Nem sokkal korábban arról nyilatkozott, hogy a borzasztóan megemelkedett alapanyagárak csak a jéghegy csúcsa: szakszerű munkaerőt találni szinte lehetetlen. Nettó 800 ezer forintos fizetésért sem volt érdeklődés a Malackrumpli séfhelyettesi pozíciójára! 

„Ha fair világban élnénk, a Balaton sokkal drágább lenne” – mondta májusban a hvg.hu-nak. 

Támadás és fenyegetések hada

A nyár elején készült interjú után nem kímélték: rengeteg fenyegető, rosszindulatú üzenetet kapott közösségi profilján. 

„Egy véleménycikk utóélete: 

- kb. 1000 gyűlölet komment (ebből megállapítható a mély frusztráció korábbi sérelmek miatt a szektorban),

- egy pár személyes e-mail, amiben különbözô tanácsokat kaptam ismeretlenektől, menjek orvoshoz, mert egy irritáló nárcisztikus barom vagyok, aztán valaki ajánlotta, hogy a hatékonyság helyett próbáljunk meg érdekesen főzni és akkor minden rendben lesz (sose járt nálunk), egy páran rövid tőmondatban kilátásba helyezték, hogy jól pofán leszek vágva...

- és akkor mától jönnek a fake review-k az étterem felületeire

Az elmúlt 24 órában többször átolvastam a cikket (most a bulvárosított verziókat hagyjuk), és nem találtam benne semmi olyat, ami indokolná ezt a gyűlöletcunamit. Persze vannak teóriáim, ebben az oktatási rendszer hiányosságaitól (szövegértés) kezdve sok minden benne van, de most már hagyjuk....” – írta május 25-én.

malackrumpli
(Fotó: Szindbád az Utazó Facebook)

A Malackrumpli konyhája minőségi és igényes

„Gerillák voltunk, csak jót főzni akartunk, de változott a világ és változni kellett nekünk is (...), minden évben valami újat kellett kitalálnunk a régi értékek megtartása mellett, tanulnunk, fejlődnünk és invesztálnunk kellett folyamatosan” – írta a tulajdonos a kezdetekről az étterem honlapján.

Én május végén jártam a Malackrumpliban, de már akkor megfogadtam, hogy bár első, de nem utolsó alkalommal. Nagyon kreatív fogások jellemzik a kínálatot, friss és minőségi alapanyagokból. 

malackrumpli
A velouté állaga a levesnél sűrűbb, de a főzeléknél hígabb. Nyáron szerintem hibátlan választás! (Fotó: Gedeon Lili)

„Good food, less design” – hirdetik az oldalukon. „A kiváló alapanyagra és a hozzá illő mérsékletes és modern technológiára koncentrálunk, azaz a tiszta, minőségi ételre.”

Kiemelt kép: Facebook

Ha tetszett a Meghalt a Malackrumpli tulajdonosa: Járosi Tamás 47 éves volt cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!