
Fotó: Hartyányi Norbert
Az Édes Sári éppen csak egy leheletnyit nagyobb, mint a pár utcával arrébb lévő Hacuki Sütibolt, amiről nemrég írtunk. De ide azért befért két asztal, egy gyereksarok, és a sütéshez is kicsit félre lehet vonulni. Sári a mai napig mindent maga készít, számára már akkor is természetes volt, hogy kézzel nyújtja a croissant-t reggel hatkor, amikor még alig volt kézműves pékség a városban. Sőt, nyáron ő főzi a fagyit is tejből, tejszínből és friss gyümölcsből, amire talán a legbüszkébb. Minden nap fél ötkor kel, hogy fél hatra bent legyen a cukrászdában - így a lányait sem tudja suliba, oviba vinni, de éppen a gyerekek miatt szombaton és vasárnap nem is nyit ki, pedig igény lenne a sütikre hétvégén is.
Fotó: Hartyányi Norbert
Az Édes Sáriban mindig nagy a forgalom, - reggel a szülők ugranak be kávézni és reggelizni, délután pedig érkeznek a családok a csodás sütikért. Nyitás óta mindenki kedvence a málnás csokitorta, és a már említett croissant és kakaós csiga, de slágertermék télen a banános-vaníliás pite, mascarponés máktorta, és a gesztenyés-csokis pite is.
Fotó: Hartyányi Norbert
A kekszek és a péksütik 200, a szelet torták pedig 4-500 Ft-ba kerülnek. A kávé is minőségi, egy kolumbiai ültetvényről érkező 100% arabica, a presszót Sári 250 Ft-ért adja, azt mondja, ehhez ragaszkodik. Az olaszoknál sem lehet több a kávé egy eurónál, úgyhogy ő is megoldja.
Fotó: Hartyányi Norbert
Sára azt mondja, minden nehézség ellenére imád sütni, és az apró cukrászdában lenni. Pedig munka az van bőven, hiszen a helyben eladott sütik mellett rendelésre tortákat készít, még ki is szállít, többek között a Kelet kávézóba, a Tranzit caféba, a Módszertani Kabinetbe és az Addicted2Coffeine nevű helyre.