Az almás-szilvás lepény első lépéseként a langyos tejbe szórjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojássárgájákat, majd az élesztős tejet, és elkezdjük összedolgozni a tésztát. Közben hozzáadjuk a puha vajat is, és szép simára dagasztjuk a tésztánkat kb. 4-5 perc alatt. Egy konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük 40 perc alatt.
Miközben kel a tészta, az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és cikkekre vágjuk. A szilvákat félbevágjuk, kiszedjük a magokat, majd negyedekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük a cukrot az őrölt fűszerekkel, és összeforgatjuk az almával és a szilvával.
Egy tepsit kikenünk vajjal (olajat is használhatunk), és belenyomkodjuk a tésztát. A tetejére rakosgatjuk a gyümölcsöket, 20 percig kelesztjük, majd 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük.

- Elkészítési idő: 30-35 perc
- Pihentetési idő: 60 perc
- Sütési idő: 25-30 perc