Fantasztikus desszertek

Almás-szilváslepény

Almás-szilvás lepény
Almás-szilvás lepény

Hozzávalók
A tésztához
300 ml
langyos tej
40 g
kristálycukor
30 g
friss élesztő
500 g
finomliszt
1 csipet
2 db
tojássárgája
50 g
lágy vaj + 20 g a tepsi kikenéséhez
A tetejére
3 db
alma
(180 g/db)
10 szem
szilva
3 ek
kristálycukor
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt gyömbér
1 mk
őrölt szegfűszeg

Elkészítés

Az almás-szilvás lepény első lépéseként a langyos tejbe szórjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojássárgájákat, majd az élesztős tejet, és elkezdjük összedolgozni a tésztát. Közben hozzáadjuk a puha vajat is, és szép simára dagasztjuk a tésztánkat kb. 4-5 perc alatt. Egy konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük 40 perc alatt.

Miközben kel a tészta, az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és cikkekre vágjuk. A szilvákat félbevágjuk, kiszedjük a magokat, majd negyedekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük a cukrot az őrölt fűszerekkel, és összeforgatjuk az almával és a szilvával. 

Egy tepsit kikenünk vajjal (olajat is használhatunk), és belenyomkodjuk a tésztát. A tetejére rakosgatjuk a gyümölcsöket, 20 percig kelesztjük, majd 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük. 

almas-szilvas-lepeny
Almás-szilvás lepény (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30-35 perc
  • Pihentetési idő: 60 perc
  • Sütési idő: 25-30 perc

www.streetkitchen.hu

A Szilvás receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Igazi őszi, fűszeres pite pihepuha kelt tésztával, amiért tuti fix, hogy oda és vissza lesz mindenki. De csak akkor, ha elkészíted te is!

Hozzávalók

1 35 x 42 cm-es sütőformához
A tésztához
300 ml
langyos tej
40 g
kristálycukor
30 g
friss élesztő
500 g
finomliszt
1 csipet
2 db
tojássárgája
50 g
lágy vaj + 20 g a tepsi kikenéséhez
A tetejére
3 db
alma
(180 g/db)
10 szem
szilva
3 ek
kristálycukor
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt gyömbér
1 mk
őrölt szegfűszeg

Az almás-szilvás lepény első lépéseként a langyos tejbe szórjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojássárgájákat, majd az élesztős tejet, és elkezdjük összedolgozni a tésztát. Közben hozzáadjuk a puha vajat is, és szép simára dagasztjuk a tésztánkat kb. 4-5 perc alatt. Egy konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük 40 perc alatt.

Miközben kel a tészta, az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és cikkekre vágjuk. A szilvákat félbevágjuk, kiszedjük a magokat, majd negyedekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük a cukrot az őrölt fűszerekkel, és összeforgatjuk az almával és a szilvával. 

Egy tepsit kikenünk vajjal (olajat is használhatunk), és belenyomkodjuk a tésztát. A tetejére rakosgatjuk a gyümölcsöket, 20 percig kelesztjük, majd 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük. 

almas-szilvas-lepeny
Almás-szilvás lepény (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30-35 perc
  • Pihentetési idő: 60 perc
  • Sütési idő: 25-30 perc

Ha tetszett az almás-szilvás lepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése