A piskóta elkészítése
A tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük, a tojásárgákat pedig habosra keverjük a cukorral, majd mehet hozzá az olaj is. A lisztet összekeverjük egy tálban a kakaóporral, a sóval és a sütőporral, és összeforgatjuk a tojássárgás keverékkel, valamint a fehérjehab felével. A tésztát fellazítjuk a felvert fehérje másik felével, majd a masszát egy alulról sütőpapírral bélelt, kb. 24x34 cm-es tepsibe simítjuk. 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük az alapot.
A krémek
A kávés krémhez a forró vízben elkeverjük az instant kávét, és egy közepes lábasba öntjük, beleszórjuk a pudingport és a tej kb. negyedét is beleöntjük, majd csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a maradék tejet, majd mintha pudingot készítenénk, folyamatos keverés mellett, közepes lángon besűrítjük a krémalapot.
Ugyanígy járunk el a másik krémnél is, ahol csak a pudingport és a tejet keverjük össze és sűrítjük be.
Amikor kihűltek a krémek, robotgéppel átkeverjük őket.
Egy-egy tálba mérjük a kétféle krémhez a porcukrot és a vajat, illetve a simához hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. Kihabosítjuk őket.
A vaníliás alaphoz hozzáadunk egy nagy evőkanálnyi krémesre kevert vajat, és átkeverjük, majd így adagoljuk hozzá a többit, így nem lesz csomós.
Ugyanígy járunk el a kávés krémmel is.
Összeállítás
A piskótát kivesszük a formából, egyenesre vágjuk a tetejét, majd kettévágjuk. Az egyik piskótára kenjük a kávés krémet, erre jön a másik piskóta, majd rákenjük, vagy simacsöves habzsák segítségével rányomjuk a krémet a tetejére. Pár órára érdemes hűtőbe rakni, hogy kicsit összeálljon a süti és összeérjenek az ízek, majd éles, meleg vízbe mártott késsel szépen felszeleteljük.

- Elkészítési idő: 45 perc
- Sütési idő: kb. 18-20 perc
- Pihentetési idő: pár óra