Fantasztikus desszertek

Cheesecakemuffináfonyával

Cheesecake muffin áfonyával

Hozzávalók
60 ml
olaj
200 g
kristálycukor
1 db
tojás + 1 db tojásfehérje
120 ml
író
2 ek
vaníliaaroma
220 g
finomliszt
1 ek
kukoricakeményítő
2 tk
sütőpor
0.5 tk
1 db
lime reszelt héja
200 g
áfonya
A töltelékhez
2 csomag
natúr sajtos szendvicskrém
(120 g-os kiszerelés)
70 g
kristálycukor
1 ek
vaníliaaroma
1 tk
kukoricakeményítő
Az édes morzsához
8 ek
olvasztott vaj
140 g
finomliszt
200 g
barna cukor
3 tk
őrölt fahéj
A tetejére
100 g
áfonya
55 g
vaj

Elkészítés

Az áfonyás muffinhoz először megolvasztjuk a vajat, és egy tálban összekeverjük az olajjal. Hozzáadjuk a cukrot, az egész tojást és a tojásfehérjét. A cheesecake muffin lényege, hogy nem szabad túlkeverni, ezért mindig csak annyit keverjünk rajta, hogy homogén állagú tésztát kapjunk. 

Az írót és a vaníliát is beleadagoljuk, majd miután ezt is elvegyítettük, mehetnek bele a száraz hozzávalók: a liszt, a kukoricakeményítő, a sütőpor és a só. Ezeket egy spatulával beleforgatjuk, végül pedig a lime reszelt héját és a friss áfonyát is a masszához adagoljuk. Egy muffinsütő formába papírkapszlikat helyezünk, és fagyiadagoló kanál segítségével ¾-ig töltjük őket a tésztával. 

Töltelék

Közben kikeverjük a tölteléket is. A sajtos szendvicskrémet egy tálban elkeverjük a cukorral, a vaníliával és a keményítővel, habzsákba töltjük, és a muffintészta közepébe nyomunk belőle egy-egy adagot.

A muffin befejezése

Az édes morzsához megolvasztjuk a vajat, és összekeverjük a liszttel, a barna cukorral és a fahéjjal. Darabos, vizes homok állagú keveréket kell, hogy kapjunk. Ezt a muffinok tetejére szórjuk, majd pár áfonyát is helyezünk rá, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Körülbelül 10 percig hagyjuk hűlni, mielőtt ennénk belőle (vigyázat, a töltelék nagyon forró lesz!). A muffinok a sütőben megnőnek, de ahogy kihűlnek, a krémsajtos töltelék miatt egy kicsit besüllyedhetnek. Ez teljesen normális! 😊

cheesecake-muffin-afonyaval (2)
Cheesecake muffin áfonyával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 25 perc
  • Pihentetés: 15 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Íme a sajttorta és a muffin szerelemgyereke. Minden falat tele van gyümivel, ami ellenállhatatlan ízkombót alkot a krémes töltelékkel és a ropogós morzsával.

Hozzávalók

16 darabhoz
60 ml
olaj
200 g
kristálycukor
1 db
tojás + 1 db tojásfehérje
120 ml
író
2 ek
vaníliaaroma
220 g
finomliszt
1 ek
kukoricakeményítő
2 tk
sütőpor
0.5 tk
1 db
lime reszelt héja
200 g
áfonya
A töltelékhez
2 csomag
natúr sajtos szendvicskrém
(120 g-os kiszerelés)
70 g
kristálycukor
1 ek
vaníliaaroma
1 tk
kukoricakeményítő
Az édes morzsához
8 ek
olvasztott vaj
140 g
finomliszt
200 g
barna cukor
3 tk
őrölt fahéj
A tetejére
100 g
áfonya
55 g
vaj

Az áfonyás muffinhoz először megolvasztjuk a vajat, és egy tálban összekeverjük az olajjal. Hozzáadjuk a cukrot, az egész tojást és a tojásfehérjét. A cheesecake muffin lényege, hogy nem szabad túlkeverni, ezért mindig csak annyit keverjünk rajta, hogy homogén állagú tésztát kapjunk. 

Az írót és a vaníliát is beleadagoljuk, majd miután ezt is elvegyítettük, mehetnek bele a száraz hozzávalók: a liszt, a kukoricakeményítő, a sütőpor és a só. Ezeket egy spatulával beleforgatjuk, végül pedig a lime reszelt héját és a friss áfonyát is a masszához adagoljuk. Egy muffinsütő formába papírkapszlikat helyezünk, és fagyiadagoló kanál segítségével ¾-ig töltjük őket a tésztával. 

Töltelék

Közben kikeverjük a tölteléket is. A sajtos szendvicskrémet egy tálban elkeverjük a cukorral, a vaníliával és a keményítővel, habzsákba töltjük, és a muffintészta közepébe nyomunk belőle egy-egy adagot.

A muffin befejezése

Az édes morzsához megolvasztjuk a vajat, és összekeverjük a liszttel, a barna cukorral és a fahéjjal. Darabos, vizes homok állagú keveréket kell, hogy kapjunk. Ezt a muffinok tetejére szórjuk, majd pár áfonyát is helyezünk rá, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Körülbelül 10 percig hagyjuk hűlni, mielőtt ennénk belőle (vigyázat, a töltelék nagyon forró lesz!). A muffinok a sütőben megnőnek, de ahogy kihűlnek, a krémsajtos töltelék miatt egy kicsit besüllyedhetnek. Ez teljesen normális! 😊

cheesecake-muffin-afonyaval (2)
Cheesecake muffin áfonyával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 25 perc
  • Pihentetés: 15 perc

Ha tetszett a Cheesecake muffin áfonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept