A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a végén pedig belekeverjük a cukrot.
A tejet egy lábasba rakjuk, és elkezdjük felmelegíteni, majd két kanál segítségével beleszaggatunk pár tojáshabgombócot, lefedjük, és hagyjuk, hogy „megfőjenek” kb. 2-3 perc alatt. Ezeket egy edénybe szedjük, majd kiszaggatjuk, és ugyanígy megfőzzük a maradék habot is.
A tojássárgájákat elkeverjük a kakaóporral, a keményítővel és a vaníliás cukorral, és a tejhez keverjük. Mehet bele a cukor és a só is, végül az összetördelt étcsoki, majd folyamatos kevergetés közben forralásig hevítjük, ekkorra szép krémes és sűrűbb állagú lesz, illetve felolvad benne az étcsoki is.
A madártejet lehűtve tálaljuk a tojáshabbal, és megszórjuk csokireszelékkel.
