Hozzávalók
- 8 db tojásfehérje
- 1 csipet só
- 5 ek cukor
- 1 tk sütőpor
- 8 ek liszt
A krémhez:
- 8 db tojássárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 ek cukor
- 500 ml tej
- 4 ek keményítő
- 150 g szobahőmérsékletű vaj
A tejszínhabhoz:
- 400 ml tejszín
- 1 mk őrölt zselatinpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- étcsoki
Hozzávalók
- 8 db tojásfehérje
- 1 csipet só
- 5 ek cukor
- 1 tk sütőpor
- 8 ek liszt
A krémhez:
- 8 db tojássárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 ek cukor
- 500 ml tej
- 4 ek keményítő
- 150 g szobahőmérsékletű vaj
A tejszínhabhoz:
- 400 ml tejszín
- 1 mk őrölt zselatinpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- étcsoki
A tésztához a tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Miután teljesen “kifehéredett”, hozzáadjuk evőkanalanként a cukrot. Ha már teljesen kemény hab lett belőle, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, jó alaposan elkeverjük. Előmelegített 180 fokos sütőben, 20 percig sütjük, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
A krémhez egy közepes lábasban a tojássárgáját csomómentesre keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a keményítővel és felöntjük a tejjel. Sűrű krémmé főzzük, egy habverő segítségével 3-4 részletben hozzáadjuk a vajat, és addig verjük, amíg picit ki nem hűl. Rákenjük a kihűlt tésztára, és berakjuk a hűtőbe, hogy teljesen hideg legyen. A zselatinport pár csepp vízzel vagy tejszínnel feloldjuk. A jól behűtött tejszínt elkezdjük felverni kemény habbá. Félidőben hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a zselatint. Rákenjük a habot a krémre, étcsokit reszelünk rá és jól kihűtjük.
Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!