Hirdetés

A fantasztikus madártejszelet

Hozzávalók

8 tojásfehérje
1 csipet só
5 ek cukor
1 tk sütőpor
8 ek liszt

A krémhez:

8 tojássárgája
2 csomag vaníliás cukor
5 ek cukor
500 ml tej
4 ek keményítő
150 g szobahőmérsékletű vaj

A tejszínhabhoz:

400 ml tejszín
1 mk őrölt zselatinpor
1 csomag vaníliás cukor
étcsoki
Hirdetés

A fantasztikus madártejszelet

Egy igazi habos-krémes klasszik házi süti, amiért az egész szerkesztőség odáig volt. Javasoljuk, hogy egyből dupla adagot készítsetek, akkor is, ha nem olyan nagy a család. :D Garantáltan el fog fogyni!
Hirdetés

Hozzávalók

8 tojásfehérje
1 csipet só
5 ek cukor
1 tk sütőpor
8 ek liszt

A krémhez:

8 tojássárgája
2 csomag vaníliás cukor
5 ek cukor
500 ml tej
4 ek keményítő
150 g szobahőmérsékletű vaj

A tejszínhabhoz:

400 ml tejszín
1 mk őrölt zselatinpor
1 csomag vaníliás cukor
étcsoki

A tésztához a tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Miután teljesen “kifehéredett”, hozzáadjuk evőkanalanként a cukrot. Ha már teljesen kemény hab lett belőle, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, jó alaposan elkeverjük. Előmelegített 180 fokos sütőben, 20 percig sütjük, kivesszük és hagyjuk kihűlni.

A krémhez egy közepes lábasban a tojássárgáját csomómentesre keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a keményítővel és felöntjük a tejjel. Sűrű krémmé főzzük, egy habverő segítségével 3-4 részletben hozzáadjuk a vajat, és addig verjük, amíg picit ki nem hűl. Rákenjük a kihűlt tésztára, és berakjuk a hűtőbe, hogy teljesen hideg legyen. A zselatinport pár csepp vízzel vagy tejszínnel feloldjuk. A jól behűtött tejszínt elkezdjük felverni kemény habbá. Félidőben hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a zselatint. Rákenjük a habot a krémre, étcsokit reszelünk rá és jól kihűtjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások