Fantasztikus desszertek

Eperkrémestorta

Eperkrémes torta

Hozzávalók
A piskótához
4 db
tojás
4 ek
cukor
(kb. 80 g)
4 ek
liszt
(kb. 80 g)
1 mk
sütőpor
A forma kikenéséhez
1 ek
liszt
A krémhez
250 g
eper
20 g
vaníliás cukor
1 tk
rum
0.5 db
citrom leve
15 g
zselatin
60 g
víz
200 ml
eperjoghurt
A fehérjehabhoz
90 g
tojásfehérje
150 g
cukor
300 ml
habtejszín
10 g
vaj

Elkészítés

Az eperkrémes torta látványos, de nem bonyolult desszert.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojássárgájába 3 adagban hozzákeverjük a fehérjét, majd a lisztet is. Csomómentesre keverjük a tésztát. 

A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük a piskótát.

A krémhez az epret megtisztítjuk, majd összefőzzük a vaníliás cukorral, a rummal és a citrom levével. Felöntjük a tejszínnel, és egy botmixer segítségével összezúzzuk, majd leszűrjük. A zselatint elkeverjük a vízzel, pár másodpercre betesszük a mikróba, 900 W-ra, majd az epres keverékhez öntjük. Elkeverjük benne a joghurtot is, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. 

A piskótát elfelezzük, és visszatesszük a formába. Megkenjük a krémmel, majd 2-3 órára betesszük a hűtőbe. 

A tojásfehérjét egy keverőtálba tesszük a cukorral, és vízgőz fölött kb. 60 fokig melegítjük. Nem kell kemény habbá verni, csak kevergessük, hogy elolvadjon a cukor. Ha elérte a hőfokot, egy robotgép segítségével kemény habbá verjük. 

A torta tetejét megkenjük a fehérjével, és kissé „felkapjuk” a habot a spatulával, hogy szép hullámos legyen, majd egy konyhai fáklya segítségével kicsit megpörzsöljük. 

  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Pihentetési idő: 180 perc
  • Összesen: 240 perc
Eperkrémes torta
Eperkrémes torta (Fotó: Street Kitchen)

Epres sütemények

Cukormentes epres céklatorta

Epres kókuszkocka

Epres-málnás morzsasüti

www.streetkitchen.hu

Vannak torták, amiknek az elkészítését nem ajánlanám kezdő cukrászoknak. Na, ez nem olyan! Nyugodtan állj neki akár akkor is, ha még soha nem csináltál tortát. Semmi extra nincs az elkészítésében, az ízében viszont annál inkább.

Hozzávalók

1 22 cm-es tortaformához
A piskótához
4 db
tojás
4 ek
cukor
(kb. 80 g)
4 ek
liszt
(kb. 80 g)
1 mk
sütőpor
A forma kikenéséhez
1 ek
liszt
A krémhez
250 g
eper
20 g
vaníliás cukor
1 tk
rum
0.5 db
citrom leve
15 g
zselatin
60 g
víz
200 ml
eperjoghurt
A fehérjehabhoz
90 g
tojásfehérje
150 g
cukor
300 ml
habtejszín
10 g
vaj

Az eperkrémes torta látványos, de nem bonyolult desszert.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojássárgájába 3 adagban hozzákeverjük a fehérjét, majd a lisztet is. Csomómentesre keverjük a tésztát. 

A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük a piskótát.

A krémhez az epret megtisztítjuk, majd összefőzzük a vaníliás cukorral, a rummal és a citrom levével. Felöntjük a tejszínnel, és egy botmixer segítségével összezúzzuk, majd leszűrjük. A zselatint elkeverjük a vízzel, pár másodpercre betesszük a mikróba, 900 W-ra, majd az epres keverékhez öntjük. Elkeverjük benne a joghurtot is, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. 

A piskótát elfelezzük, és visszatesszük a formába. Megkenjük a krémmel, majd 2-3 órára betesszük a hűtőbe. 

A tojásfehérjét egy keverőtálba tesszük a cukorral, és vízgőz fölött kb. 60 fokig melegítjük. Nem kell kemény habbá verni, csak kevergessük, hogy elolvadjon a cukor. Ha elérte a hőfokot, egy robotgép segítségével kemény habbá verjük. 

A torta tetejét megkenjük a fehérjével, és kissé „felkapjuk” a habot a spatulával, hogy szép hullámos legyen, majd egy konyhai fáklya segítségével kicsit megpörzsöljük. 

  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Pihentetési idő: 180 perc
  • Összesen: 240 perc
Eperkrémes torta
Eperkrémes torta (Fotó: Street Kitchen)

Epres sütemények

Cukormentes epres céklatorta

Epres kókuszkocka

Epres-málnás morzsasüti

Ha tetszett az Eperkrémes torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept