Hozzávalók
- 500 g fagyasztott eper
- 80 ml víz
- 50 g cukor
- 80 ml tejszín
- 300 g kókuszreszelék
- 50 g cukor
- 1 db bolti piskóta (4-5 tojásos, loaf formában sütött, saját készítésűnek megfelelő mennyiségű)
Hozzávalók
- 500 g fagyasztott eper
- 80 ml víz
- 50 g cukor
- 80 ml tejszín
- 300 g kókuszreszelék
- 50 g cukor
- 1 db bolti piskóta (4-5 tojásos, loaf formában sütött, saját készítésűnek megfelelő mennyiségű)
Az epret a vízzel és a cukorral felfőzzük, majd összeturmixoljuk, belekeverjük a tejszínt is, és félretesszük.
Egy keverőtálban összekeverjük a kókuszreszeléket a maradék (50 g) cukorral.
A piskótát felkockázzuk, a meleg epres keverékbe áztatjuk 1-2 percre, és közben forgatjuk, hogy mindenhol jól bevonja, majd a cukros kókuszreszelékbe hempergetjük. Ne ijedjetek meg, ha ragacsos, itt az a lényeg, hogy a kókuszreszelék kicsit megszívja magát, így érhetjük el a klasszikus állagot.
Ha tetszett az epres kókuszkocka receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!