Fantasztikus desszertek

Epres-pudingossüti

Epres-pudingos süti

Hozzávalók
A pudinghoz
400 ml
tej
20 g
vaníliás pudingpor
50 g
kristálycukor
A tésztához
4 db
tojás
100 g
kristálycukor
100 g
finomliszt
1 mk
sütőpor
200 g
friss eper
A tepsi kenéséhez
1 ek
finomliszt
A tálaláshoz
2 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
20 g
vaj

Elkészítés

Az epres-pudingos süti elkészítéséhez először a pudinghoz 100 ml tejben elkeverjük a pudingport, majd felöntjük a maradék tejjel, hozzáadjuk a cukrot és közepesen erős hőfokon, forrástól számítva fél percig főzzük folyamatosan kevergetve, hogy besűrűsödjön. Félrerakjuk, de időnként keverjünk rá, vagy tegyünk egy fóliát a tetejére, hogy ne hártyásodjon be a teteje.

A tésztához a tojásokat egy robotgép segítségével 4-5 perc alatt habosra verjük a cukorral. 2-3 adagban hozzákeverjük a lisztet és a sütőport is. A tepsi alját kikenjük a vajjal, megszórjuk a liszttel, majd beleöntjük a masszát. A pudingból kis halmokat kanalazunk a masszába, beleültetjük a mérettől függően félbevágott vagy egészben hagyott epreket, hagyjuk belesüllyedni a tésztába, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre. Miután megsült, a tetejét megszórjuk a vaníliás cukorral, hagyjuk kicsit kihűlni, és szeletekre vágva tálaljuk.

epres-pudingos-suti
Epres-pudingos süti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Epres receptek, igazi rajongóknak:

Sütőben sült eper, fetakrémmel pirítóson

Gluténmentes túrógombóc eperraguval

Cukormentes epres-túrós pite

www.streetkitchen.hu

Amikor Timi, a fotósunk és food stylistunk megkóstolta, annyit mondott: anyám pont ilyeneket csinált nekünk annak idején. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. És igaza volt, ez a süti egyszerű, de nagyszerű.

Hozzávalók

1 28 x 19 cm-es tepsihez
A pudinghoz
400 ml
tej
20 g
vaníliás pudingpor
50 g
kristálycukor
A tésztához
4 db
tojás
100 g
kristálycukor
100 g
finomliszt
1 mk
sütőpor
200 g
friss eper
A tepsi kenéséhez
1 ek
finomliszt
A tálaláshoz
2 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
20 g
vaj

Az epres-pudingos süti elkészítéséhez először a pudinghoz 100 ml tejben elkeverjük a pudingport, majd felöntjük a maradék tejjel, hozzáadjuk a cukrot és közepesen erős hőfokon, forrástól számítva fél percig főzzük folyamatosan kevergetve, hogy besűrűsödjön. Félrerakjuk, de időnként keverjünk rá, vagy tegyünk egy fóliát a tetejére, hogy ne hártyásodjon be a teteje.

A tésztához a tojásokat egy robotgép segítségével 4-5 perc alatt habosra verjük a cukorral. 2-3 adagban hozzákeverjük a lisztet és a sütőport is. A tepsi alját kikenjük a vajjal, megszórjuk a liszttel, majd beleöntjük a masszát. A pudingból kis halmokat kanalazunk a masszába, beleültetjük a mérettől függően félbevágott vagy egészben hagyott epreket, hagyjuk belesüllyedni a tésztába, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre. Miután megsült, a tetejét megszórjuk a vaníliás cukorral, hagyjuk kicsit kihűlni, és szeletekre vágva tálaljuk.

epres-pudingos-suti
Epres-pudingos süti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Epres receptek, igazi rajongóknak:

Sütőben sült eper, fetakrémmel pirítóson

Gluténmentes túrógombóc eperraguval

Cukormentes epres-túrós pite

Ha tetszett az Epres-pudingos süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept