Az epres-pudingos süti elkészítéséhez először a pudinghoz 100 ml tejben elkeverjük a pudingport, majd felöntjük a maradék tejjel, hozzáadjuk a cukrot és közepesen erős hőfokon, forrástól számítva fél percig főzzük folyamatosan kevergetve, hogy besűrűsödjön. Félrerakjuk, de időnként keverjünk rá, vagy tegyünk egy fóliát a tetejére, hogy ne hártyásodjon be a teteje.
A tésztához a tojásokat egy robotgép segítségével 4-5 perc alatt habosra verjük a cukorral. 2-3 adagban hozzákeverjük a lisztet és a sütőport is. A tepsi alját kikenjük a vajjal, megszórjuk a liszttel, majd beleöntjük a masszát. A pudingból kis halmokat kanalazunk a masszába, beleültetjük a mérettől függően félbevágott vagy egészben hagyott epreket, hagyjuk belesüllyedni a tésztába, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre. Miután megsült, a tetejét megszórjuk a vaníliás cukorral, hagyjuk kicsit kihűlni, és szeletekre vágva tálaljuk.

- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 25 perc
Epres receptek, igazi rajongóknak:
Sütőben sült eper, fetakrémmel pirítóson