Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre
A sült eperhez
- 500 g friss eper
- 2 ek olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 tk balzsamecet
A fetakrémhez
- 200 g krémes feta
- 70 ml hideg habtejszín
A tálaláshoz
- 6 - 8 szelet rusztikus, kovászos kenyér
- méz ízlés szerint
- olívaolaj
- 1 csokor friss bazsalikom
Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre
A sült eperhez
- 500 g friss eper
- 2 ek olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 tk balzsamecet
A fetakrémhez
- 200 g krémes feta
- 70 ml hideg habtejszín
A tálaláshoz
- 6 - 8 szelet rusztikus, kovászos kenyér
- méz ízlés szerint
- olívaolaj
- 1 csokor friss bazsalikom
Nem gondolnátok, de ez eper és a feta egészen fantasztikus párost alkotnak, ami pedig végleg felteszi az i-re a pontot, az a csurgatott méz!
Az epret, ha nagyobb, akkor elfelezzük, ha normál méretű, egészben hagyjuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Egy kisebb tepsibe öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt, félidőben megkeverve megsütjük.
A fetát fellazítjuk egy habverővel, beleöntjük a tejszínt, és 2-3 percig habosítjuk. A kenyérszeleteket egy száraz serpenyőben vagy egy kenyérpirítóban megpirítjuk, és hagyjuk, hogy szoba-hőmérsékletű legyen tálalás előtt, mert így nem olvad meg rajta a krém.
A pirított kenyeret megkenjük a fetakrémmel, rápakolunk 2-3 eperdarabot, meglocsoljuk néhány csepp mézzel, olívaolajjal, és friss bazsalikommal tálaljuk.
Előkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a sütőben sült eper, fetakrémmel pirítóson receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!