Fantasztikus desszertek

Frissítőribizlis-citromossajttorta

Frissítő ribizlis-citromos sajttorta

Hozzávalók
A ribizlis réteghez:
Az aljához:
300 g
zabkeksz
120 g
olvasztott vaj
A krémhez:
400 g
krémsajt
200 g
mascarpone
4 db
tojás
110 g
porcukor
3 db
citrom leve
1 db
citrom reszelt héja
100 g
ribizli
2 ek
cukor

Elkészítés
A sajttorta alapjához lezúzzuk aprítógépben a zabkekszet, hozzákeverjük az olvasztott vajat és az így kapott nedves morzsát egyenletesen belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába. 180 fokos sütőbe toljuk 10 percre a zabkekszes alapot. A krém hozzávalóit összekeverjük és a kissé elősütött alapra öntjük.
A ribizlit egy edényben kicsit összefőzzük a cukorral, rácsurgatjuk csíkokban a süti tetejére és egy villával márványosra mintázzuk. 170 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, langyosra hűtjük és 1-2 órára még a hűtőbe rakjuk, hogy szépen szeletelhető legyen. Mikor teljesen kihűlt, kockákra vágjuk és ribizlivel vagy citromszeletekkel díszítjük.

www.streetkitchen.hu

A Fantasztikus desszertek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Biztos senkinek sem kell magyaráznunk, hogy nyáron miért jó sajttortát enni. Ha ismeritek az érzést, amikor majdnem felfő az agyvizetek, ti pedig benyúltok a hűtőbe és elővesztek egy fantasztikus sajttortát, ami ráadásul még gyümölcsös is, akkor nagyon fogtok örülni ennek a receptnek! Tessék csekkolni, aztán sajttortát gyártani! ;)

Hozzávalók

1 db 18x26 cm-es tepsihez
A ribizlis réteghez:
Az aljához:
300 g
zabkeksz
120 g
olvasztott vaj
A krémhez:
400 g
krémsajt
200 g
mascarpone
4 db
tojás
110 g
porcukor
3 db
citrom leve
1 db
citrom reszelt héja
100 g
ribizli
2 ek
cukor
A sajttorta alapjához lezúzzuk aprítógépben a zabkekszet, hozzákeverjük az olvasztott vajat és az így kapott nedves morzsát egyenletesen belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába. 180 fokos sütőbe toljuk 10 percre a zabkekszes alapot. A krém hozzávalóit összekeverjük és a kissé elősütött alapra öntjük.
A ribizlit egy edényben kicsit összefőzzük a cukorral, rácsurgatjuk csíkokban a süti tetejére és egy villával márványosra mintázzuk. 170 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, langyosra hűtjük és 1-2 órára még a hűtőbe rakjuk, hogy szépen szeletelhető legyen. Mikor teljesen kihűlt, kockákra vágjuk és ribizlivel vagy citromszeletekkel díszítjük.

Ha tetszett a frissítő ribizlis-citromos sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése