A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
Az aljához:
- 300 g zabkeksz
- 120 g olvasztott vaj
A krémhez:
- 400 g krémsajt
- 200 g mascarpone
- 4 db tojás
- 110 g porcukor
- 3 db citrom leve
- 1 db citrom reszelt héja
A ribizlis réteghez:
- 100 g ribizli
- 2 ek cukor
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
Az aljához:
- 300 g zabkeksz
- 120 g olvasztott vaj
A krémhez:
- 400 g krémsajt
- 200 g mascarpone
- 4 db tojás
- 110 g porcukor
- 3 db citrom leve
- 1 db citrom reszelt héja
A ribizlis réteghez:
- 100 g ribizli
- 2 ek cukor
A sajttorta alapjához lezúzzuk aprítógépben a zabkekszet, hozzákeverjük az olvasztott vajat és az így kapott nedves morzsát egyenletesen belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába. 180 fokos sütőbe toljuk 10 percre a zabkekszes alapot. A krém hozzávalóit összekeverjük és a kissé elősütött alapra öntjük.
A ribizlit egy edényben kicsit összefőzzük a cukorral, rácsurgatjuk csíkokban a süti tetejére és egy villával márványosra mintázzuk. 170 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, langyosra hűtjük és 1-2 órára még a hűtőbe rakjuk, hogy szépen szeletelhető legyen. Mikor teljesen kihűlt, kockákra vágjuk és ribizlivel vagy citromszeletekkel díszítjük.