Fantasztikus desszertek

Gesztenyekrémespalacsinta

Gesztenyekrémes palacsinta

Hozzávalók
A palacsintatésztához
180 ml
habtejszín
2 db
tojás
145 g
finomliszt
30 g
porcukor
1 csipet
350 ml
tej
200 ml
szódavíz
A sütéshez
2 ek
étolaj
A krémhez
250 g
gesztenyemassza
(cukrozatlan)
0.5 tk
vaníliaaroma
3 ek
porcukor
A tálaláshoz
100 ml
csokiöntet

Elkészítés

A gesztenyekrémes palacsinta elkésztéséhez a palacsintatészta minden hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan elkeverjük. Ha szükséges, egy szűrőn átszűrhetjük, majd egy teflonserpenyőben pár perc alatt a palacsinták mindkét oldalát megsütjük. Egy kevés olajat tegyünk a palacsinta alá, hogy semmiképp se tapadjon le. 

A krémhez a gesztenyemasszát villával összetörjük, egy másik tálban pedig habbá verjük a hideg habtejszínt. A gesztenyét összekeverjük a vaníliaaromával és a porcukorral, majd fellazítjuk a tejszínhabbal. 

A palacsintákat megkenjük a krémmel, négyfelé hajtjuk, és a kedvenc csokiöntetünkkel, esetleg karamellszósszal meglocsolva tálaljuk.

Gesztenyekrémes palacsinta
Gesztenyekrémes palacsinta (Fotó Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Olyan nem létezik, hogy megunjuk a palacsintát, már csak azért sem, mert millió változata létezik. Mi is elkészítettünk már nem egyet, itt van most három csodás palacsinta recept!

Almás pités palacsinta

Vegán almás palacsinta

Gundel palacsinta

www.streetkitchen.hu

Villámgyorsan elkészíthető édesség, amiért szerintem mindenki rajong. Mi az? Igen, a palacsinta, aminek mi most egy pár hozzávalós, gesztenyekrémes verzióját készítettük el, és zseniális lett.

Hozzávalók

10 darab palacsintához
A palacsintatésztához
180 ml
habtejszín
2 db
tojás
145 g
finomliszt
30 g
porcukor
1 csipet
350 ml
tej
200 ml
szódavíz
A sütéshez
2 ek
étolaj
A krémhez
250 g
gesztenyemassza
(cukrozatlan)
0.5 tk
vaníliaaroma
3 ek
porcukor
A tálaláshoz
100 ml
csokiöntet

A gesztenyekrémes palacsinta elkésztéséhez a palacsintatészta minden hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan elkeverjük. Ha szükséges, egy szűrőn átszűrhetjük, majd egy teflonserpenyőben pár perc alatt a palacsinták mindkét oldalát megsütjük. Egy kevés olajat tegyünk a palacsinta alá, hogy semmiképp se tapadjon le. 

A krémhez a gesztenyemasszát villával összetörjük, egy másik tálban pedig habbá verjük a hideg habtejszínt. A gesztenyét összekeverjük a vaníliaaromával és a porcukorral, majd fellazítjuk a tejszínhabbal. 

A palacsintákat megkenjük a krémmel, négyfelé hajtjuk, és a kedvenc csokiöntetünkkel, esetleg karamellszósszal meglocsolva tálaljuk.

Gesztenyekrémes palacsinta
Gesztenyekrémes palacsinta (Fotó Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Olyan nem létezik, hogy megunjuk a palacsintát, már csak azért sem, mert millió változata létezik. Mi is elkészítettünk már nem egyet, itt van most három csodás palacsinta recept!

Almás pités palacsinta

Vegán almás palacsinta

Gundel palacsinta

Ha tetszett a Gesztenyekrémes palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept