Hozzávalók
- 250 g finomliszt
- 2 db tojás
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet fahéj
- 350 ml tej
- 250 ml szóda
- 1 ek porcukor
- 1 csipet só
- 2 ek étolaj a sütéshez
A raguhoz
- 80 g kristálycukor
- 850 g alma (tisztított állapotban)
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 tk vaníliaaroma
- 200 ml víz
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- ½ db citrom
Az összeállításhoz
- 23 - 25 db babapiskóta
Almás pités palacsinta
Hozzávalók
- 250 g finomliszt
- 2 db tojás
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet fahéj
- 350 ml tej
- 250 ml szóda
- 1 ek porcukor
- 1 csipet só
- 2 ek étolaj a sütéshez
A raguhoz
- 80 g kristálycukor
- 850 g alma (tisztított állapotban)
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 tk vaníliaaroma
- 200 ml víz
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- ½ db citrom
Az összeállításhoz
- 23 - 25 db babapiskóta
Az almás pités palacsintához a lisztet, a tojásokat, a sütőport, a fahéjat, a tejet, a szódát, a porcukrot és a sót egy tálba tesszük, és egy botmixer segítségével az egészet leturmixoljuk. Ezután egy kis lyukú szűrőn az egészet átszűrjük. Egy teáskanálnyi olajat teszünk a forró serpenyőbe, eloszlatjuk benne és kisütjük a palacsintákat. Az olajat időnként pótoljuk a serpenyőben.
A raguhoz a kristálycukrot karamellizáljuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a kb. 1 cm-es kockákra vágott almát. Hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat, a vaníliaaromát, felöntjük 150 ml vízzel és közepes hőfokon kb. 5 percig főzzük. A maradék vízben csomómentesre keverjük a pudingport és besűrítjük vele a ragut.
A palacsintákba beleteszünk egy-egy babapiskótát, eloszlatjuk bennük a ragut, majd feltekerjük azokat. Tálalás előtt érdemes 2 órát a hűtőben pihentetni, hogy a babapiskóta kissé megpuhuljon és igazán összeérjenek az ízek.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Pihentetési idő: 2 óra
Ha tetszett az almás pités palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!