Fantasztikus desszertek

Gesztenyéssültsajttorta

Gesztenyés sült sajttorta

Hozzávalók
A kekszalaphoz
200 g
zabkeksz
50 g
sült gesztenye
1 ek
barna cukor
40 g
gesztenyemassza
A krémréteghez
500 g
natúr krémsajt
100 g
barna cukor
2 csomag
vaníliás cukor
3 db
tojás
175 ml
tejföl
300 g
gesztenyemassza
2 tk
balzsamecet
2 ek
rumaroma
A tetejére
75 g
sült gesztenye
40 g
vaj

Elkészítés

Kekszalap

A gesztenyés sajttorta alapjához kekszet használunk. A kekszalaphoz a zabkekszet összetörjük, mellémorzsoljuk a sült gesztenyét, és beleszórjuk a cukrot. A vajat megolvasztjuk, összedolgozzuk a gesztenyemasszával, majd ezzel a keverékkel tapadósra keverjük a kekszmorzsás részt. Sütőpapírral borított tortaforma aljába simítjuk a kekszréteget, és hűtőbe tesszük, hogy kidermedjen a vaj.

Krém

A krémhez egy robotgéppel kihabosítjuk a mascarponét a kétféle cukorral, majd egyesével beleütjük a tojásokat. A gesztenyemasszába keverjük a tejfölt, és ezt már csak spatulával beledolgozzuk a sajtkrémes keverékbe, majd ízesítjük az ecettel és a rummal.

Sütés

A kekszréteg tetejére simítjuk a krémréteget, és rámorzsoljuk a 75 grammnyi gesztenyét a tetejére. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40-45 percig sütjük. A közepe kicsit lágy marad sütés után, de ha a hűtőbe tesszük, akkor szépen kidermed. Legalább 2-3 órát hagyjuk a hűtőben, hogy majd szépen szeletelhető legyen.

gesztenyés sült sajttorta
Gesztenyés sült sajttorta

Ezek a gesztenyés receptek is érdekelhetnek:

Gesztenyés hógolyó

Gesztenyés krémes

www.streetkitchen.hu

Sajttortából rengetegféle készült már a konyhánkban, de idén sokan jeleztétek, hogy szívesen látnátok még egy gesztenyés változatot, szóval fogadjátok szeretettel.

Hozzávalók

1 26 cm átmérőjű tortaformához
A kekszalaphoz
200 g
zabkeksz
50 g
sült gesztenye
1 ek
barna cukor
40 g
gesztenyemassza
A krémréteghez
500 g
natúr krémsajt
100 g
barna cukor
2 csomag
vaníliás cukor
3 db
tojás
175 ml
tejföl
300 g
gesztenyemassza
2 tk
balzsamecet
2 ek
rumaroma
A tetejére
75 g
sült gesztenye
40 g
vaj

Kekszalap

A gesztenyés sajttorta alapjához kekszet használunk. A kekszalaphoz a zabkekszet összetörjük, mellémorzsoljuk a sült gesztenyét, és beleszórjuk a cukrot. A vajat megolvasztjuk, összedolgozzuk a gesztenyemasszával, majd ezzel a keverékkel tapadósra keverjük a kekszmorzsás részt. Sütőpapírral borított tortaforma aljába simítjuk a kekszréteget, és hűtőbe tesszük, hogy kidermedjen a vaj.

Krém

A krémhez egy robotgéppel kihabosítjuk a mascarponét a kétféle cukorral, majd egyesével beleütjük a tojásokat. A gesztenyemasszába keverjük a tejfölt, és ezt már csak spatulával beledolgozzuk a sajtkrémes keverékbe, majd ízesítjük az ecettel és a rummal.

Sütés

A kekszréteg tetejére simítjuk a krémréteget, és rámorzsoljuk a 75 grammnyi gesztenyét a tetejére. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40-45 percig sütjük. A közepe kicsit lágy marad sütés után, de ha a hűtőbe tesszük, akkor szépen kidermed. Legalább 2-3 órát hagyjuk a hűtőben, hogy majd szépen szeletelhető legyen.

gesztenyés sült sajttorta
Gesztenyés sült sajttorta

Ezek a gesztenyés receptek is érdekelhetnek:

Gesztenyés hógolyó

Gesztenyés krémes

Ha tetszett a Gesztenyés sült sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept