Hozzávalók
A kekszréteghez
- 100 g darált keksz
- 200 g gesztenyemassza
- 1 ek rumaroma
- 30 g olvasztott vaj
A krémhez
- 1 db vaniliás pudingpor
- 4 ek cukor
- 2 db vaniliás cukor
- 400 ml tej
- 200 g gesztenyemassza
A habhoz
- 400 ml hideg habtejszín
- 3 csomag vaniliás cukor
- 1 csomag habfixáló
A tetejére
- 2 ek reszelt étcsoki
Hozzávalók
A kekszréteghez
- 100 g darált keksz
- 200 g gesztenyemassza
- 1 ek rumaroma
- 30 g olvasztott vaj
A krémhez
- 1 db vaniliás pudingpor
- 4 ek cukor
- 2 db vaniliás cukor
- 400 ml tej
- 200 g gesztenyemassza
A habhoz
- 400 ml hideg habtejszín
- 3 csomag vaniliás cukor
- 1 csomag habfixáló
A tetejére
- 2 ek reszelt étcsoki
Ha csak egy krémest kellene mondanom, amit tényleg bármikor tudnék enni, akkor valószínűleg ez lenne az. Olyan puha, hogy szinte elolvad az ember szájában, a gesztenyénél pedig aligha akad jobb hozzávaló a téli hónapokban.
A kekszréteg hozzávalóit összekeverjük, majd a tortaforma aljára nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük, amíg megcsináljuk a krémet.
A pudingport egy lábasba öntjük a cukorral és a vaníliás cukorral, fokozatosan csomómentesre keverjük benne a tejet, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve kemény pudingot főzünk belőle. A végén beleforgatjuk a gesztenyemasszát is.
Kivesszük a hűtőből az alapot, beleöntjük a gesztenyével kevert pudingot, és hagyjuk, hogy megdermedjen. A tejszínt elkezdjük egy keverőtálban habbá verni, fokozatosan adva hozzá a cukrot és a habfixálót. A habot rákenjük a pudingos részre, és megszórjuk a csokival. Felvágás előtt legalább 20 percre hűtőbe tesszük.
Ha tetszett a gesztenyés krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!