Hirdetés

Gesztenyés krémes

Hozzávalók

1
18 cm átmérőjű tortaformához:
+

A kekszréteghez

Hozzávaló kipipálva
100 g darált keksz
Hozzávaló kipipálva
200 g gesztenyemassza
Hozzávaló kipipálva
1 ek rumaroma
Hozzávaló kipipálva
30 g olvasztott vaj

A krémhez

Hozzávaló kipipálva
1 db vaniliás pudingpor
Hozzávaló kipipálva
4 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
2 db vaniliás cukor
Hozzávaló kipipálva
400 ml tej
Hozzávaló kipipálva
200 g gesztenyemassza

A habhoz

Hozzávaló kipipálva
400 ml hideg habtejszín
Hozzávaló kipipálva
3 csomag vaniliás cukor
Hozzávaló kipipálva
1 csomag habfixáló

A tetejére

Hozzávaló kipipálva
2 ek reszelt étcsoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Gesztenyés krémes

Szerintem mindenkinek megvan a gesztenyés krémes süti a gyerekkorából, nincs olyan magyar ember, aki ne evett volna ilyet, az tuti :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
49
Hirdetés

Hozzávalók

1
18 cm átmérőjű tortaformához:
+

A kekszréteghez

Hozzávaló kipipálva
100 g darált keksz
Hozzávaló kipipálva
200 g gesztenyemassza
Hozzávaló kipipálva
1 ek rumaroma
Hozzávaló kipipálva
30 g olvasztott vaj

A krémhez

Hozzávaló kipipálva
1 db vaniliás pudingpor
Hozzávaló kipipálva
4 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
2 db vaniliás cukor
Hozzávaló kipipálva
400 ml tej
Hozzávaló kipipálva
200 g gesztenyemassza

A habhoz

Hozzávaló kipipálva
400 ml hideg habtejszín
Hozzávaló kipipálva
3 csomag vaniliás cukor
Hozzávaló kipipálva
1 csomag habfixáló

A tetejére

Hozzávaló kipipálva
2 ek reszelt étcsoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Ha csak egy krémest kellene mondanom, amit tényleg bármikor tudnék enni, akkor valószínűleg ez lenne az. Olyan puha, hogy szinte elolvad az ember szájában, a gesztenyénél pedig aligha akad jobb hozzávaló a téli hónapokban.

A kekszréteg hozzávalóit összekeverjük, majd a tortaforma aljára nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük, amíg megcsináljuk a krémet. 

A pudingport egy lábasba öntjük a cukorral és a vaníliás cukorral, fokozatosan csomómentesre keverjük benne a tejet, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve kemény pudingot főzünk belőle. A végén beleforgatjuk a gesztenyemasszát is. 

Kivesszük a hűtőből az alapot, beleöntjük a gesztenyével kevert pudingot, és hagyjuk, hogy megdermedjen. A tejszínt elkezdjük egy keverőtálban habbá verni, fokozatosan adva hozzá a cukrot és a habfixálót. A habot rákenjük a pudingos részre, és megszórjuk a csokival. Felvágás előtt legalább 20 percre hűtőbe tesszük.

Ha tetszett a gesztenyés krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Gesztenyés hógolyó

Gesztenyés szaloncukor

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?