Fantasztikus desszertek

Hartyánikrémes,amitmegérielkészíteni

Hartyáni krémes, amit megéri elkészíteni

Hozzávalók
A tésztához:
2 db
tojás
70 g
méz
180 g
porcukor
50 ml
tej
380 g
liszt
12 g
sütőpor
1 csipet
25 g
kakaópor
A krémhez:
8 db
tojássárgája
800 ml
tej
220 g
porcukor
130 g
liszt
1
vaníliarúd kikapart magjai
250 g
szobahőmérsékletű vaj
A babapiskótás réteghez:
18 - 20 db
babapiskóta
150 ml
kávé
2 ek
porcukor

Elkészítés

A tésztához a tojásokat habosra keverjük a mézzel és a porcukorral, majd mehet hozzá a tej is. Egy tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport, sót és sütőport, és hozzákeverjük a tojásos részhez. A tésztát kettéosztjuk és lisztezett felületen mindkét bucit a tepsi méretére nyújtjuk. Sütőpapíros tepsibe helyezzük mindkét kinyújtott tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. A krémhez a vaj kivételével mindent csomómentesre keverünk és folyamatos keverés mellett puding állagúra főzzük a krémalapot, hűtőbe rakjuk, kihűtjük, majd hozzákeverjük a vajat.

Az egyik megsült tésztát a tepsi aljára rakjuk, erre rákenjük a krém felét, majd a babapiskótákat 1-2 mp-re a porcukorral elkevert kávéba áztatjuk és kisujjnyi távolságokat hagyva, egymás mellé rakosgatjuk a krémre. A babapiskótákat lekenjük a krém másik felével, egyenletesre elsimítjuk és rárakjuk a másik megsült kakaós lapot. Legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy megpuhuljon a tészta és összeérjenek az ízek.

 

www.streetkitchen.hu

Ha klasszik vendégváró sütit akartok készíteni akkor szerintünk az egyik legtutibb választás a krémes, ha pedig paráztok a sima krémestől, akkor ezt a verziót próbáljátok ki, mert gyakorlatilag elronthatatlan. Arra ügyeljetek, hogy hagyjatok elegendő időt neki a puhulásra, mert akkor a legfinomabb, ha összeérnek az ízek a sütiben.

Hozzávalók

1 db 33x22 cm-es tepsihez:
A tésztához:
2 db
tojás
70 g
méz
180 g
porcukor
50 ml
tej
380 g
liszt
12 g
sütőpor
1 csipet
25 g
kakaópor
A krémhez:
8 db
tojássárgája
800 ml
tej
220 g
porcukor
130 g
liszt
1
vaníliarúd kikapart magjai
250 g
szobahőmérsékletű vaj
A babapiskótás réteghez:
18 - 20 db
babapiskóta
150 ml
kávé
2 ek
porcukor

A tésztához a tojásokat habosra keverjük a mézzel és a porcukorral, majd mehet hozzá a tej is. Egy tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport, sót és sütőport, és hozzákeverjük a tojásos részhez. A tésztát kettéosztjuk és lisztezett felületen mindkét bucit a tepsi méretére nyújtjuk. Sütőpapíros tepsibe helyezzük mindkét kinyújtott tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. A krémhez a vaj kivételével mindent csomómentesre keverünk és folyamatos keverés mellett puding állagúra főzzük a krémalapot, hűtőbe rakjuk, kihűtjük, majd hozzákeverjük a vajat.

Az egyik megsült tésztát a tepsi aljára rakjuk, erre rákenjük a krém felét, majd a babapiskótákat 1-2 mp-re a porcukorral elkevert kávéba áztatjuk és kisujjnyi távolságokat hagyva, egymás mellé rakosgatjuk a krémre. A babapiskótákat lekenjük a krém másik felével, egyenletesre elsimítjuk és rárakjuk a másik megsült kakaós lapot. Legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy megpuhuljon a tészta és összeérjenek az ízek.

 

Ha tetszett a Hartyáni krémes, amit megéri elkészíteni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept