Fantasztikus desszertek

Házigesztenyepüré

Házi gesztenyepüré

Hozzávalók
1 kg
friss, héjas szelídgesztenye
100 ml
édes fehérbor
(elhagyható)
3 ek
sütőrum vagy rumaroma
60 g
cukor
16 g
vaníliás cukor
A tetejére
50 g
kakaópor
2 ek
cukor
50 ml
víz
2 ek
porcukor
100 ml
habtejszín

Elkészítés

A gesztenyéket megsikáljuk, megmossuk, majd a barna részükön egy nagy X alakban bevágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, beleöntjük a fehérbort, ami ahhoz kell, hogy illatos, aromás legyen sütéskor, és kb. két órára beáztatjuk.

Ezután a gesztenyéről leöntjük a vizet, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Még melegen meghámozzuk, és egy turmixgépbe tesszük a rummal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Vízforralóban vizet forralunk, és felöntjük a gesztenyét körülbelül a feléig forró vízzel. Legalább 4-5 percig turmixoljuk, majd, ha darabos maradt, egy szűrőn átpasszírozzuk.

Hagyjuk lehűlni, majd krumplinyomón átpréseljük. A kakaóport a cukorral a vízben összeforraljuk, a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, és ezekkel tálaljuk a gesztenyepürét a nosztalgiára vágyóknak.

Házi gesztenyepüré
Házi gesztenyepüré

www.streetkitchen.hu

Habár kétségkívül pofonegyszerű a bolti változatot használni, azért egész más büszkeséggel kanalazni a saját készítésű gesztenyepürénket. Ráadásul, ha elhagyjuk a tejszínhabot, még tejmentes is.

Hozzávalók

4 főre
1 kg
friss, héjas szelídgesztenye
100 ml
édes fehérbor
(elhagyható)
3 ek
sütőrum vagy rumaroma
60 g
cukor
16 g
vaníliás cukor
A tetejére
50 g
kakaópor
2 ek
cukor
50 ml
víz
2 ek
porcukor
100 ml
habtejszín

A gesztenyéket megsikáljuk, megmossuk, majd a barna részükön egy nagy X alakban bevágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, beleöntjük a fehérbort, ami ahhoz kell, hogy illatos, aromás legyen sütéskor, és kb. két órára beáztatjuk.

Ezután a gesztenyéről leöntjük a vizet, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Még melegen meghámozzuk, és egy turmixgépbe tesszük a rummal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Vízforralóban vizet forralunk, és felöntjük a gesztenyét körülbelül a feléig forró vízzel. Legalább 4-5 percig turmixoljuk, majd, ha darabos maradt, egy szűrőn átpasszírozzuk.

Hagyjuk lehűlni, majd krumplinyomón átpréseljük. A kakaóport a cukorral a vízben összeforraljuk, a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, és ezekkel tálaljuk a gesztenyepürét a nosztalgiára vágyóknak.

Házi gesztenyepüré
Házi gesztenyepüré

Ha tetszett a Házi gesztenyepüré receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept