Fantasztikus desszertek

Házipuncsszelet

Házi puncsszelet

Hozzávalók
citromlé
A piskótához:
8 db
tojás
200 g
liszt
1 csipet
150 g
cukor
10 g
vaníliás cukor
A krémhez:
150 ml
tej
2 ek
kakaópor
3 - 4 ek
baracklekvár
60 g
porcukor
50 ml
rum (kihagyható)
50 ml
cherry
1 db
narancs reszelt héja
1 db
citrom reszelt héja
A cukormázhoz:
1 db
tojásfehérje
220 g
porcukor
2 - 3 tk
málnaszörp

Elkészítés
image does not exist
A piskótához a tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük, a sárgájákat pedig kihabosítjuk a cukor másik felével és a vaníliás cukorral. Az átszitált lisztet és a kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, eloszlatjuk egy nagy sütőpapíros tepsin és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a piskótalapot. Két kb. 24x15 cm-es lapot vágunk belőle (ez lesz a puncsszelet alja és teteje), a többit pedig  kisebb darabokra tépkedjük.
A krémhez összekeverjük a hozzávalókat, beleszórjuk az apróra tépett piskótadarabokat, átkeverjük és a két lap közé töltjük. Fóliával szorosan áttekerjük (hogy jól összeálljon) és hűtőbe rakjuk 1 órára. A cukormázhoz a porcukrot kikeverjük a többi hozzávalóval és a piskóta tetejére kenjük. Megvárjuk amíg kissé megszilárdul, majd szeleteljük.
Ha tetszett a puncsszelet receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A puncsszeletet szinte mindenki ismeri. Nekem speciel ez volt az egyik kedvencem, a Dobostorta és a baracklekváros piskótatekercs mellett. Cukrászdákban “elvileg” a maradék piskótákból készítik, de otthon piskótasütéssel együtt is kb. 1 óra alatt kész lehettek vele, ha épp nosztalgiázni támad kedvetek.

Hozzávalók

12 szelethez
citromlé
A piskótához:
8 db
tojás
200 g
liszt
1 csipet
150 g
cukor
10 g
vaníliás cukor
A krémhez:
150 ml
tej
2 ek
kakaópor
3 - 4 ek
baracklekvár
60 g
porcukor
50 ml
rum (kihagyható)
50 ml
cherry
1 db
narancs reszelt héja
1 db
citrom reszelt héja
A cukormázhoz:
1 db
tojásfehérje
220 g
porcukor
2 - 3 tk
málnaszörp
image does not exist
A piskótához a tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük, a sárgájákat pedig kihabosítjuk a cukor másik felével és a vaníliás cukorral. Az átszitált lisztet és a kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, eloszlatjuk egy nagy sütőpapíros tepsin és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a piskótalapot. Két kb. 24x15 cm-es lapot vágunk belőle (ez lesz a puncsszelet alja és teteje), a többit pedig  kisebb darabokra tépkedjük.
A krémhez összekeverjük a hozzávalókat, beleszórjuk az apróra tépett piskótadarabokat, átkeverjük és a két lap közé töltjük. Fóliával szorosan áttekerjük (hogy jól összeálljon) és hűtőbe rakjuk 1 órára. A cukormázhoz a porcukrot kikeverjük a többi hozzávalóval és a piskóta tetejére kenjük. Megvárjuk amíg kissé megszilárdul, majd szeleteljük.
Ha tetszett a puncsszelet receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Házi puncsszelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept