Fantasztikus desszertek

Krémlikőröscrémebrulée

Krémlikőrös créme brulée

Hozzávalók
A krémhez
200 ml
tej
1 db
vaníliarúd
1 tk
reszelt tonkabab
250 ml
krémlikőr
6 db
tojássárgája
30 g
kristálycukor
A tetejére
9 ek
barna cukor
50 g
málna
50 g
áfonya
pár szem mentalevél
300 ml
habtejszín

Elkészítés

A krémlikőrös créme brulée első lépésként a tejszínt és a tejet felforrósítjuk a vaníliarúd kikapart magjával, magával a rúddal és a reszelt tonkababbal, de nem engedjük, hogy felforrjon. Levesszük a tűzről és belekeverjük a krémlikőrt.

A tojássárgájákat fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd folyamatos keverés mellett, óvatosan hozzáöntjük a forró, tejszínes keverék negyedét. Aztán a maradékot is hozzáadjuk, és alaposan összekeverjük.

A szufléformákat egy magas falú serpenyőbe rakjuk, a tepsibe annyi vizet öntünk, hogy a formák háromnegyedéig érjen, majd elosztjuk a tojásos-tejes keveréket a formákba. 160 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. 

Amikor a közepe már éppenhogy szilárd, kivesszük és hűtőbe rakjuk, hogy kb. 2 óra alatt teljesen kihűljön. 

Tálalás előtt vékonyan megszórjuk barna cukorral a krémek tetejét, és szakácsfáklyával karamellizáljuk, picit még rá is égethetjük helyenként a cukrot. Friss gyümölccsel és mentalevelekkel díszítjük.

kremlikoros-creme-brulee
Krémlikőrös créme brulée (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: kb. 2 óra

Még több mennyei desszert:

Klasszikus képviselőfánk

Somlói kuglóftorta

Narancsos csokitorta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Klasszikus desszert, egy kis csavarral. Mert ugye mi lehet jobb egy créme brulée-nél? Ha picit megbolondítjuk fűszerekkel, friss gyümivel, és még krémlikőrt is adunk hozzá!

Hozzávalók

8 db szufléformához
A krémhez
200 ml
tej
1 db
vaníliarúd
1 tk
reszelt tonkabab
250 ml
krémlikőr
6 db
tojássárgája
30 g
kristálycukor
A tetejére
9 ek
barna cukor
50 g
málna
50 g
áfonya
pár szem mentalevél
300 ml
habtejszín

A krémlikőrös créme brulée első lépésként a tejszínt és a tejet felforrósítjuk a vaníliarúd kikapart magjával, magával a rúddal és a reszelt tonkababbal, de nem engedjük, hogy felforrjon. Levesszük a tűzről és belekeverjük a krémlikőrt.

A tojássárgájákat fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd folyamatos keverés mellett, óvatosan hozzáöntjük a forró, tejszínes keverék negyedét. Aztán a maradékot is hozzáadjuk, és alaposan összekeverjük.

A szufléformákat egy magas falú serpenyőbe rakjuk, a tepsibe annyi vizet öntünk, hogy a formák háromnegyedéig érjen, majd elosztjuk a tojásos-tejes keveréket a formákba. 160 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. 

Amikor a közepe már éppenhogy szilárd, kivesszük és hűtőbe rakjuk, hogy kb. 2 óra alatt teljesen kihűljön. 

Tálalás előtt vékonyan megszórjuk barna cukorral a krémek tetejét, és szakácsfáklyával karamellizáljuk, picit még rá is égethetjük helyenként a cukrot. Friss gyümölccsel és mentalevelekkel díszítjük.

kremlikoros-creme-brulee
Krémlikőrös créme brulée (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: kb. 2 óra

Még több mennyei desszert:

Klasszikus képviselőfánk

Somlói kuglóftorta

Narancsos csokitorta

Ha tetszett a Krémlikőrös créme brulée receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept