Fantasztikus desszertek

Mangóssajttorta

Mangós sajttorta

Hozzávalók
20 db
zabkeksz
40 g
olvasztott vaj
400 g
krémsajt
2 db
tojás
30 g
tejföl
40 g
keményítő
1 csipet
120 g
porcukor
2 db
citrom reszelt héja
200 g
konzervmangó
2 tk
vaníliaaroma
1 tk
kardamom
1 tk
kurkuma

Elkészítés
  1. A mangós sajttorta elkészítéséhez a zabkekszeket egy aprítógépbe rakjuk és finomra daráljuk.

  2. Elkeverjük a vajjal, és egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk a kekszmorzsát, amit egyenletesen eloszlatunk benne. A sütőpapír csak a forma alját fedje, az oldalait ne!

  3. Kitakarítjuk az aprítógépet és beledobjuk a krémsajtot, a tojásokat, a tejfölt, a keményítőt, a sót, a porcukrot és a citromhéjat, majd krémesre, homogénre turmixoljuk.

  4. Közben a mangókonzervből kihalászott mangókat leturmixoljuk egy botmixerrel.

  5. A mangópüré felét belekeverjük a vaníliával, a kardamommal és a kurkumával együtt a sajttorta krémjébe, a másik felét pedig egy habzsákba vagy cumiba töltjük.

  6. A sajttorta krémjét a kekszes alapra töltjük, elegyengetjük és leütögetjük, hogy eltűnjenek belőle a levegőbuborékok.

  7. A tetejére spirál alakban a habzsákból vagy a cumiből rányomjuk a maradék mangópürét.

  8. A sütőt felmelegítjük 190 fokosra, aminek az aljába egy forró vízzel teli tepsit rakunk. Mielőtt betennénk a sütit, vegyük le a hőfokot 150 fokra, és így rakjuk be a sajttortát középre egy rácsra.

  9. Másfél órán keresztül süssük, majd kapcsoljuk le a sütőt, és nyitott ajtónál hagyjuk hűlni 60 percig.

  10. Utána szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni 60 percig, végül hűtőben 120 percig, és kész is a sajttorta. Hurrá! :D

www.streetkitchen.hu

Ez a sajttorta lesz a legújabb aduász, amit nem tudsz elrontani és annyira finom, hogy minden kicsit és nagyot leveszel vele a lábáról.

Ez a mangós sajttorta igazi nyárias desszert, ami a krémességet és a gyümölcsösséget tökéletesen ötvözi. A fűszeres mangópüré és a lágy sajtréteg együtt olyan ízbomba, amit nehéz abbahagyni.

Hozzávalók

1 21,5 cm átmérőjű tortaformához
20 db
zabkeksz
40 g
olvasztott vaj
400 g
krémsajt
2 db
tojás
30 g
tejföl
40 g
keményítő
1 csipet
120 g
porcukor
2 db
citrom reszelt héja
200 g
konzervmangó
2 tk
vaníliaaroma
1 tk
kardamom
1 tk
kurkuma

Elkészítés

  1. A mangós sajttorta elkészítéséhez a zabkekszeket egy aprítógépbe rakjuk és finomra daráljuk.

  2. Elkeverjük a vajjal, és egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk a kekszmorzsát, amit egyenletesen eloszlatunk benne. A sütőpapír csak a forma alját fedje, az oldalait ne!

  3. Kitakarítjuk az aprítógépet és beledobjuk a krémsajtot, a tojásokat, a tejfölt, a keményítőt, a sót, a porcukrot és a citromhéjat, majd krémesre, homogénre turmixoljuk.

  4. Közben a mangókonzervből kihalászott mangókat leturmixoljuk egy botmixerrel.

  5. A mangópüré felét belekeverjük a vaníliával, a kardamommal és a kurkumával együtt a sajttorta krémjébe, a másik felét pedig egy habzsákba vagy cumiba töltjük.

  6. A sajttorta krémjét a kekszes alapra töltjük, elegyengetjük és leütögetjük, hogy eltűnjenek belőle a levegőbuborékok.

  7. A tetejére spirál alakban a habzsákból vagy a cumiből rányomjuk a maradék mangópürét.

  8. A sütőt felmelegítjük 190 fokosra, aminek az aljába egy forró vízzel teli tepsit rakunk. Mielőtt betennénk a sütit, vegyük le a hőfokot 150 fokra, és így rakjuk be a sajttortát középre egy rácsra.

  9. Másfél órán keresztül süssük, majd kapcsoljuk le a sütőt, és nyitott ajtónál hagyjuk hűlni 60 percig.

  10. Utána szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni 60 percig, végül hűtőben 120 percig, és kész is a sajttorta. Hurrá! :D

Ha tetszett a Mangós sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept