A mangós sajttorta elkészítéséhez a zabkekszeket egy aprítógépbe rakjuk és finomra daráljuk.
Elkeverjük a vajjal, és egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk a kekszmorzsát, amit egyenletesen eloszlatunk benne. A sütőpapír csak a forma alját fedje, az oldalait ne!
Kitakarítjuk az aprítógépet és beledobjuk a krémsajtot, a tojásokat, a tejfölt, a keményítőt, a sót, a porcukrot és a citromhéjat, majd krémesre, homogénre turmixoljuk.
Közben a mangókonzervből kihalászott mangókat leturmixoljuk egy botmixerrel.
A mangópüré felét belekeverjük a vaníliával, a kardamommal és a kurkumával együtt a sajttorta krémjébe, a másik felét pedig egy habzsákba vagy cumiba töltjük.
A sajttorta krémjét a kekszes alapra töltjük, elegyengetjük és leütögetjük, hogy eltűnjenek belőle a levegőbuborékok.
A tetejére spirál alakban a habzsákból vagy a cumiből rányomjuk a maradék mangópürét.
A sütőt felmelegítjük 190 fokosra, aminek az aljába egy forró vízzel teli tepsit rakunk. Mielőtt betennénk a sütit, vegyük le a hőfokot 150 fokra, és így rakjuk be a sajttortát középre egy rácsra.
Másfél órán keresztül süssük, majd kapcsoljuk le a sütőt, és nyitott ajtónál hagyjuk hűlni 60 percig.
Utána szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni 60 percig, végül hűtőben 120 percig, és kész is a sajttorta. Hurrá! :D
Mangóssajttorta
Ez a sajttorta lesz a legújabb aduász, amit nem tudsz elrontani és annyira finom, hogy minden kicsit és nagyot leveszel vele a lábáról.
Ez a mangós sajttorta igazi nyárias desszert, ami a krémességet és a gyümölcsösséget tökéletesen ötvözi. A fűszeres mangópüré és a lágy sajtréteg együtt olyan ízbomba, amit nehéz abbahagyni.
Hozzávalók
Elkészítés
A mangós sajttorta elkészítéséhez a zabkekszeket egy aprítógépbe rakjuk és finomra daráljuk.
Elkeverjük a vajjal, és egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk a kekszmorzsát, amit egyenletesen eloszlatunk benne. A sütőpapír csak a forma alját fedje, az oldalait ne!
Kitakarítjuk az aprítógépet és beledobjuk a krémsajtot, a tojásokat, a tejfölt, a keményítőt, a sót, a porcukrot és a citromhéjat, majd krémesre, homogénre turmixoljuk.
Közben a mangókonzervből kihalászott mangókat leturmixoljuk egy botmixerrel.
A mangópüré felét belekeverjük a vaníliával, a kardamommal és a kurkumával együtt a sajttorta krémjébe, a másik felét pedig egy habzsákba vagy cumiba töltjük.
A sajttorta krémjét a kekszes alapra töltjük, elegyengetjük és leütögetjük, hogy eltűnjenek belőle a levegőbuborékok.
A tetejére spirál alakban a habzsákból vagy a cumiből rányomjuk a maradék mangópürét.
A sütőt felmelegítjük 190 fokosra, aminek az aljába egy forró vízzel teli tepsit rakunk. Mielőtt betennénk a sütit, vegyük le a hőfokot 150 fokra, és így rakjuk be a sajttortát középre egy rácsra.
Másfél órán keresztül süssük, majd kapcsoljuk le a sütőt, és nyitott ajtónál hagyjuk hűlni 60 percig.
Utána szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni 60 percig, végül hűtőben 120 percig, és kész is a sajttorta. Hurrá! :D

A mangós sajttorta után kedvet kaptál még több sajttortához? Rajtunk nem múlik, íme még három recept!
Ha tetszett a Mangós sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!