Hozzávalók
A répatortához
- 100 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 120 ml olaj
- 1 szál sárgarépa (270 g/szál)
- 1 nagy marék dió (kb. 60 g)
- 150 g finomliszt
- 1 ek keményítő
- 1 mk őrölt fahéj
- ½ mk őrölt szegfűszeg
- ½ mk őrölt gyömbér
- 8 g sütőpor
- 1 csipet só
A sajttortás réteghez
- 600 g krémsajt
- 2 db tojás
- 1 ek keményítő
- 100 g kristálycukor
- 100 g tejföl
- 1 db citrom reszelt héja
A tetejére
- 125 g krémsajt
- 2 ek porcukor
- 2 ek tejföl
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 ek durvára vágott dió
- 1 ek durvára vágott pisztácia
Répatortás sajttorta
Hozzávalók
A répatortához
- 100 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 120 ml olaj
- 1 szál sárgarépa (270 g/szál)
- 1 nagy marék dió (kb. 60 g)
- 150 g finomliszt
- 1 ek keményítő
- 1 mk őrölt fahéj
- ½ mk őrölt szegfűszeg
- ½ mk őrölt gyömbér
- 8 g sütőpor
- 1 csipet só
A sajttortás réteghez
- 600 g krémsajt
- 2 db tojás
- 1 ek keményítő
- 100 g kristálycukor
- 100 g tejföl
- 1 db citrom reszelt héja
A tetejére
- 125 g krémsajt
- 2 ek porcukor
- 2 ek tejföl
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 ek durvára vágott dió
- 1 ek durvára vágott pisztácia
A répatortás sajttorta elkészítéséhez az első lépés, hogy a cukrot kihabosítjuk a tojásokkal, majd beleöntjük az olajat. A répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a diót durvára vágjuk, és mindkettőt a tojásokhoz adjuk. A lisztet elkeverjük a keményítővel, a fűszerekkel, a sütőporral és a sóval, majd a tojásos masszához öntjük, és összekeverjük.
A masszát egy 22 cm átmérőjű, alulról sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A formát kívülről 2 réteg alufóliába csomagoljuk, egy mélyebb tepsi közepére rakjuk, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre.
Miközben sül a répatorta, simára keverjük a krémsajtot, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot, a tejfölt és a citromhéjat, majd ha elősült a répatorta, ráöntjük a sajttortás részt. 160 fokra csökkentjük a sütő hőmérsékletét, visszatoljuk a tortát, és a forma feléig felöntjük vízzel a nagy tepsit, majd így sütjük 50 percig.
Ezután kikapcsoljuk a sütőt, kitámasztjuk a sütő ajtaját egy fakanállal, és így hagyjuk 30 percig hűlni a tortát, majd a formát alufólia nélkül berakjuk a hűtőbe, és teljesen kihűtjük a tortát. Ez kb. 3 óra, de a legjobb, ha egy egész éjszakát pihen a hűtőben.
A tortát kivesszük a formából, átrakjuk egy tálra, a tetejére pedig összekeverjük a krémsajtot, a porcukrot, a tejfölt és a citromhéjat, majd a torta tetejére kenjük. Körben megszórjuk a dióval és a pisztáciával, és kész is vagyunk.
- Elkészítés: 25 perc
- Sütés: 70 perc
- Hűtés: min. 3 óra 30 perc
Ha tetszett a répatortás sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!