Meggyes receptek

Meggyesbrownie

Meggyes brownie
meggyes-brownie

Hozzávalók
150 g
vaj
320 g
étcsoki
180 g
cukor
2 db
tojás
120 g
liszt
2 ek
keményítő
1 ek
kakaópor
150 g
meggy
(friss vagy fagyasztott)

Elkészítés
  1. A vajat 200 g csokival felolvasztjuk vízgőz felett.

  2. A cukrot a tojásokkal egy tálban kihabosítjuk, majd hozzácsorgatjuk a felolvasztott csoki-vaj kombót, és közben tovább keverjük lassan a robotgéppel.

  3. Ezután beleszitáljuk a lisztet, a keményítőt és a kakaóport, majd csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a maradék csokit, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. A tetejére szórjuk a meggyet, és 170 fokon 35 perc alatt készre sütjük.

  4. Mielőtt felvágnánk, várjunk minimum 20-30 percet.

www.streetkitchen.hu

A brownie már önmagában is boldogság egy tepsiben, de ha jön hozzá egy adag meggy is, akkor garantált a wow-effekt. A sűrű, ragacsosan csokis tészta és a meggy savanykás frissessége tökéletesen kiegészítik egymást – ez a süti egyszerre dekadens és üdítő, ráadásul nagyon könnyen elkészíthető. Akár vendégvárónak, akár egy kis „önjutalmazásra”, mindig telitalálat.

A meggyes brownie az a süti, ami a csokirajongók és a gyümölcsös vonal hívei közt is békét teremt.

Hozzávalók

1 20x15 cm-es tepsihez
150 g
vaj
320 g
étcsoki
180 g
cukor
2 db
tojás
120 g
liszt
2 ek
keményítő
1 ek
kakaópor
150 g
meggy
(friss vagy fagyasztott)

Elkészítés

  1. A vajat 200 g csokival felolvasztjuk vízgőz felett.

  2. A cukrot a tojásokkal egy tálban kihabosítjuk, majd hozzácsorgatjuk a felolvasztott csoki-vaj kombót, és közben tovább keverjük lassan a robotgéppel.

  3. Ezután beleszitáljuk a lisztet, a keményítőt és a kakaóport, majd csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a maradék csokit, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. A tetejére szórjuk a meggyet, és 170 fokon 35 perc alatt készre sütjük.

  4. Mielőtt felvágnánk, várjunk minimum 20-30 percet.

meggyes-brownie-1
Meggyes brownie (Fotó: Street Kitchen)

Tippek, trükkök, praktikák:

  • A vajat és az étcsokit vízgőz felett vagy mikróban (alacsony fokozaton, 30 másodperces körökben) olvaszd össze, és hagyd kicsit hűlni, mielőtt hozzáadod a tojásokat – így nem rántod össze őket.

  • A tojásokat a cukorral habosra keverve légiesebb, míg csak simán beleforgatva sűrűbb, szaftosabb brownie-t kapsz – válaszd az ízlésed szerint.

  • A meggyet fagyasztva is használhatod, de mindig csöpögtesd le jól, különben felvizezi a tésztát. Ha extra biztosra akarsz menni, egy evőkanál lisztbe vagy keményítőbe is megforgathatod őket, mielőtt a masszába kerülnek.

  • A keményítő és a kakaópor segít abban, hogy a tészta sűrű, puha és enyhén „ragacsos” maradjon belül, mégsem lesz nyers.

  • A csokidarabok mehetnek a tésztába és/vagy a tetejére – ha jó minőségű étcsokit használsz, szó szerint minden harapás ünnep lesz.

  • Ne süsd túl: ha a közepe még enyhén remeg, amikor kiveszed, az teljesen oké – hűlés közben még szilárdul, és így lesz belül igazán brownie állagú.

  • Ha bírod az extrát: tálalhatod vaníliafagyival, egy kis friss meggyel vagy akár meggylikőrrel meglocsolva.

A meggyes brownie csak a kezdet, itt van még több variáció erre a szuper sütire!

Csokis brownie s’mores

Epres-rózsaborsos brownie

Fügés brownie

Ha tetszett a Meggyes brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept