Hozzávalók
- 190 g vaj
- 190 g étcsokoládé
- 1 db tojás
- 160 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 80 g finomliszt
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet só
- 200 g fügelekvár
A tálaláshoz
- 500 g vaníliafagyi
- 3 db érett füge
- 5 levél bazsalikom
Hozzávalók
- 190 g vaj
- 190 g étcsokoládé
- 1 db tojás
- 160 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 80 g finomliszt
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet só
- 200 g fügelekvár
A tálaláshoz
- 500 g vaníliafagyi
- 3 db érett füge
- 5 levél bazsalikom
A fügés brownie-hoz a vajat és az étcsokoládét vízgőz fölött összeolvasztjuk. A tojást a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót. A tojásos keverékhez hozzákeverjük a fügelekvárt, majd a vajas-csokis keveréket, végül kis adagokban a lisztes elegyet is. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt serpenyőbe öntjük, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
Tálalásnál vanílafagyit kanalazunk rá, és cikkekre vágott fügével, valamint friss bazsalikommal díszítjük.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 20 perc
Ha tetszett a fügés brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!