Karácsonyi desszertek

Mézes-kakukkfüvessajttorta-pohárkrém

Mézes-kakukkfüves sajttorta-pohárkrém

Hozzávalók
2
cm gyömbér
Az alsó réteghez
2 csomag
fahéjas zabkeksz
(215 g-os kiszerelés)
100 g
olvasztott vaj
4 ág
kakukkfű
A sajtkrémhez
450 g
krémsajt
50 g
görög joghurt
70 g
porcukor
3 ek
vaníliaaroma
2 db
citrom reszelt héja
A tetejére
400 ml
virágméz
4 ág
kakukkfű
240 ml
habtejszín

Elkészítés

A sajttorta aljához egy tálban összemorzsoljuk a fahéjas kekszet, elkeverjük a vajjal és a kakukkfűlevelekkel, majd elosztjuk a desszertpoharakba és egy kicsit lenyomkodjuk.

A krémhez kézi mixer segítségével összedolgozzuk a krémsajtot a tejszínnel, a görög joghurttal, a porcukorral és a vaníliaaromával, majd a citrom reszelt héját is hozzáadjuk. 

Habzsákba töltjük, a poharakba adagoljuk, majd hűtőbe tesszük 20 percre.

A mézet egy gyorsforralóban felmelegítjük a kakukkfűvel és a frissen reszelt gyömbérrel, épp csak addig, amíg az ízek összeérnek 2-3 perc alatt, aztán megvárjuk, hogy visszahűljön. Kiivesszük a sajttortás pohárdesszertet a hűtőből, a tetejére kanalazzuk a fűszeres mézet és tálalhatjuk is. 

mezes-kakukkfuves-sajttorta-poharkrem
Mézes-kakukkfüves sajttorta-pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Pihentetés: 20 perc

Még több zabkekszes süti az ünnepekre:

Pezsgős syllabub vörösboros meggykompóttal

Vaníliakrémes-banános pite

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Imádom a sajttortát minden formájában. Ez a fűszeres, sütés nélküli verzió nagyon érdekes ízvilággal rendelkezik, ami biztos megtáncoltatja az ízlelőbimbókat. Arról nem is beszélve, hogy nagyon gyorsan elkészül és még mutatós is!

Hozzávalók

6 főre
2
cm gyömbér
Az alsó réteghez
2 csomag
fahéjas zabkeksz
(215 g-os kiszerelés)
100 g
olvasztott vaj
4 ág
kakukkfű
A sajtkrémhez
450 g
krémsajt
50 g
görög joghurt
70 g
porcukor
3 ek
vaníliaaroma
2 db
citrom reszelt héja
A tetejére
400 ml
virágméz
4 ág
kakukkfű
240 ml
habtejszín

A sajttorta aljához egy tálban összemorzsoljuk a fahéjas kekszet, elkeverjük a vajjal és a kakukkfűlevelekkel, majd elosztjuk a desszertpoharakba és egy kicsit lenyomkodjuk.

A krémhez kézi mixer segítségével összedolgozzuk a krémsajtot a tejszínnel, a görög joghurttal, a porcukorral és a vaníliaaromával, majd a citrom reszelt héját is hozzáadjuk. 

Habzsákba töltjük, a poharakba adagoljuk, majd hűtőbe tesszük 20 percre.

A mézet egy gyorsforralóban felmelegítjük a kakukkfűvel és a frissen reszelt gyömbérrel, épp csak addig, amíg az ízek összeérnek 2-3 perc alatt, aztán megvárjuk, hogy visszahűljön. Kiivesszük a sajttortás pohárdesszertet a hűtőből, a tetejére kanalazzuk a fűszeres mézet és tálalhatjuk is. 

mezes-kakukkfuves-sajttorta-poharkrem
Mézes-kakukkfüves sajttorta-pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Pihentetés: 20 perc

Még több zabkekszes süti az ünnepekre:

Pezsgős syllabub vörösboros meggykompóttal

Vaníliakrémes-banános pite

Ha tetszett a Mézes-kakukkfüves sajttorta-pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept