Fantasztikus desszertek

Alegmenőbbmézeskalácsossajttorta

A legmenőbb mézeskalácsos sajttorta

Hozzávalók
Az alaphoz
200 g
zabkeksz
A krémhez
300 g
mascarpone
150 g
tejföl
1 mk
fahéj
1 mk
gyömbér
1 késhegynyi
szegfűszeg
1 tk
étkezési keményítő
3 db
tojás
100 g
porcukor
A tetejére
1 db
tojásfehérje
5 - 6 ek
porcukor
citromlé
apróra tört keksz vagy mézeskalács
80 g
vaj

Elkészítés

A mézeskalácsos sajttorta elkészítéséhez a zabkekszet egy aprítóban lezúzzuk, majd hozzáöntjük az olvasztott vajat, újra átkeverjük, és a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt elősütjük az alapot.

A krémhez a hozzávalókat egy tálba rakjuk és botmixerrel simára keverjük, majd ráöntjük az elősütött alapra. A forma szélét 1-2 réteg alufóliába csomagoljuk, belerakjuk egy magasabb falú sütőtálba vagy tepsibe, felöntjük vízzel a fólia feléig és 165 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.

image does not exist

Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Mikor teljesen kihűlt, a tetejére  a tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a porcukrot. Végül mikor már szép fehér mázat kaptunk, hozzáadunk pár csepp citromlevet. A mázat a torta tetejére kenjük, megszórjuk apróra tört mézeskaláccsal vagy keksszel. Ezután 15-20 percet várunk, hogy a máz kissé megkössön és már szeletelhetjük is.

Ezek is érdekelhetnek:

Mézeskalácstorta

Zseniális mézeskalács golyók

Klasszikus mézeskalács

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A téli, különösen a karácsonyi időszakban a lehető legjobb választás sütifronton valamilyen jó, fűszeres édesség. A mézeskalács ízvilága ihlette ezt a szuper sajttortát, telis tele téli fűszerekkel, és szerintünk isteni lett!

Hozzávalók

1 18 cm átmérőjű tortához
Az alaphoz
200 g
zabkeksz
A krémhez
300 g
mascarpone
150 g
tejföl
1 mk
fahéj
1 mk
gyömbér
1 késhegynyi
szegfűszeg
1 tk
étkezési keményítő
3 db
tojás
100 g
porcukor
A tetejére
1 db
tojásfehérje
5 - 6 ek
porcukor
citromlé
apróra tört keksz vagy mézeskalács
80 g
vaj

A mézeskalácsos sajttorta elkészítéséhez a zabkekszet egy aprítóban lezúzzuk, majd hozzáöntjük az olvasztott vajat, újra átkeverjük, és a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt elősütjük az alapot.

A krémhez a hozzávalókat egy tálba rakjuk és botmixerrel simára keverjük, majd ráöntjük az elősütött alapra. A forma szélét 1-2 réteg alufóliába csomagoljuk, belerakjuk egy magasabb falú sütőtálba vagy tepsibe, felöntjük vízzel a fólia feléig és 165 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.

image does not exist

Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Mikor teljesen kihűlt, a tetejére  a tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a porcukrot. Végül mikor már szép fehér mázat kaptunk, hozzáadunk pár csepp citromlevet. A mázat a torta tetejére kenjük, megszórjuk apróra tört mézeskaláccsal vagy keksszel. Ezután 15-20 percet várunk, hogy a máz kissé megkössön és már szeletelhetjük is.

Ezek is érdekelhetnek:

Mézeskalácstorta

Zseniális mézeskalács golyók

Klasszikus mézeskalács

Ha tetszett a legmenőbb mézeskalácsos sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept