Hirdetés

Hozzávalók

35
darabhoz
+
125 g méz
1 csomag mézessütemény fűszerkeverék
150 g vaj
150 g barna cukor
2 db tojás
500 g liszt
2 tk szódabikarbóna
1 narancs reszelt héja

Az írókához

1 db tojásfehérje
200 g Koronás porcukor
2 tk citromlé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Klasszikus mézeskalács

Ha eddig nem volt még meg a tuti mézeskalácsrecept, ami puha, sokáig eláll, jó fűszeres és persze nagyon finom, akkor ez a te napod. Mentsd is le gyorsan, vásárolj be hozzá, és indulhat a móka!
Kipróbáltam, jóóó lett!
224
Hirdetés

Hozzávalók

35
darabhoz
+
125 g méz
1 csomag mézessütemény fűszerkeverék
150 g vaj
150 g barna cukor
2 db tojás
500 g liszt
2 tk szódabikarbóna
1 narancs reszelt héja

Az írókához

1 db tojásfehérje
200 g Koronás porcukor
2 tk citromlé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A mézet és a fűszereket egy kis lábasba tesszük, és kevergetve összemelegítjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, amit hagyunk teljesen elolvadni.

A barna cukrot és a tojásokat robotgépben habosra keverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra kapcsoljuk, hozzáadjuk a mézes keveréket, majd fokozatosan a szódabikarbónával, a sóval és a narancs lereszelt héjával elkevert lisztet is. Lágy, ragacsos masszát kapunk. Kiszedjük a keverőtálból, kettéosztjuk, fóliába tekerjük, és pár órára vagy akár egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve hagyjuk egy kicsit felengedni a masszát, és lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, éppen csak addig, amíg egy kis színt kapnak (vigyázni kell, könnyen megégnek!). A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a mézeskalácsokat, majd írókával díszítjük őket.

Az írókához a tojásfehérjét a porcukorral legalább 5 percig keverjük magas fokozaton, kézi robotgéppel. A végén hozzáadjuk a citromlevet, ettől fényes és sűrű lesz. Akkor jó, ha az ujjunkat belemártva a habcsúcs nem konyul le. Egy nyomózsákba, vagy vastagabb zacskóba töltjük, aminek az egyik sarkán egy egészen pici lyukat vágunk. A kihűlt mézeskalácsokat ezzel díszítjük.

Klasszikus mézeskalács
Klasszikus mézeskalács

Ha tetszett a klasszikus mézeskalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Nóri kedvenc mézes krémese

Mézeskalácsos csiga

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?