Fantasztikus desszertek

Narancslikőröstiramisu

Narancslikőrös tiramisu

Hozzávalók
A krémhez
3 db
tojás
120 g
cukor
500 g
mascarpone
2 db
narancs reszelt héja és leve
2 db
narancs filézett belseje
A piskótákhoz
180 ml
presszókávé
100 ml
narancslikőr
kb. 25 db babapiskóta
A rétegek közé
kakaópor

Elkészítés

A narancslikőrös tiramisu krémjéhez a tojásokat és a cukrot összekeverjük és vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. A tojáshabba keverjük a mascarponét, két narancs levét és reszelt héját. 

A kávét elkeverjük a likőrrel. A másik két narancsnak pedig először talpakat vágunk, majd egy éles késsel levágjuk a héjukat, és a hártyák mentén kifilézzük őket. 

Kezdődhet is az összeállítás: a tál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor likőrös kávéba áztatott babapiskóta, a tál szélére egy sor filézett narancs, erre krém, egy réteg kakaópor, babapiskóta, narancsok, krém és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére kerüljön zárásként egy réteg krém, majd kakaópor, végül rakjuk be legalább 3-4 órára a hűtőbe, de a legjobb egy éjszakát pihenni hagyni, hogy szépen megdermedjen és összeérjenek az ízek!

narancslikoros-tiramisu (1)
Narancslikőrös tiramisu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35-40 perc + hűtés

A tiramisu minden formája imádnivaló, úgyhogy nem fukarkodunk a receptekkel.

Cukormentes tiramisu-pohárkrém

Karamellás-sósmogyorós tiramisu

Nóri tojáslikőrös tiramisuja

www.streetkitchen.hu

Tiramisureceptekből már a mi oldalunkon is Dunát lehetne rekeszteni. Most már olyan is van, amit narancsgerezdekkel turbóztunk fel. Próbáljátok ki, mert nagyon finom :D

Hozzávalók

1 db 20 cm átmérőjű, magas falú tálhoz
A krémhez
3 db
tojás
120 g
cukor
500 g
mascarpone
2 db
narancs reszelt héja és leve
2 db
narancs filézett belseje
A piskótákhoz
180 ml
presszókávé
100 ml
narancslikőr
kb. 25 db babapiskóta
A rétegek közé
kakaópor

A narancslikőrös tiramisu krémjéhez a tojásokat és a cukrot összekeverjük és vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. A tojáshabba keverjük a mascarponét, két narancs levét és reszelt héját. 

A kávét elkeverjük a likőrrel. A másik két narancsnak pedig először talpakat vágunk, majd egy éles késsel levágjuk a héjukat, és a hártyák mentén kifilézzük őket. 

Kezdődhet is az összeállítás: a tál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor likőrös kávéba áztatott babapiskóta, a tál szélére egy sor filézett narancs, erre krém, egy réteg kakaópor, babapiskóta, narancsok, krém és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére kerüljön zárásként egy réteg krém, majd kakaópor, végül rakjuk be legalább 3-4 órára a hűtőbe, de a legjobb egy éjszakát pihenni hagyni, hogy szépen megdermedjen és összeérjenek az ízek!

narancslikoros-tiramisu (1)
Narancslikőrös tiramisu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35-40 perc + hűtés

A tiramisu minden formája imádnivaló, úgyhogy nem fukarkodunk a receptekkel.

Cukormentes tiramisu-pohárkrém

Karamellás-sósmogyorós tiramisu

Nóri tojáslikőrös tiramisuja

Ha tetszett a Narancslikőrös tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept