Fantasztikus desszertek

Nyárimálnamousse-torta

Nyári málnamousse-torta

Hozzávalók
400 g
habtejszín
A morzsás alaphoz
90 g
finomliszt
90 g
kristálycukor
165 g
darált dió
30 g
kakaópor
90 g
puha vaj
1 csipet
285 g
fehér csoki
A málnamousse-hoz
750 g
fagyasztott málna
20 g
zselatinpor
100 g
hideg víz
1 db
citrom leve
70 g
kristálycukor
2 db
tojásfehérje
A díszítéshez
200 g
friss eper
50 g
pisztácia
100 g
málna

Elkészítés

A málnamousse-torta morzsájához egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a darált diót, a kakaóport és a vajat. Kézzel összemorzsoljuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe szórjuk, és 150 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés közben időnként átkeverjük, hogy egyenletesen süljön.

A mousse-hoz a málnát egy kevés vízzel egy gyorsforralóba rakjuk, és közepes lángon elkezdjük főzni. Közben a zselatinport beáztatjuk a vízbe és hűtőbe rakjuk, hogy megszívja magát. Ha szétfőttek a málnaszemek, egy botmixer segítségével leturmixoljuk és leszűrjük. 500 g málnapürét kell kapnunk, amiből majd elkészítjük a mousse-t, ebbe belekeverjük a citrom kifacsart levét. 

Közben egy keverőtálban vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokoládét, és ha megolvadt, belekeverjük a megsült diós morzsát, majd egy 18 cm átmérőjű, tapadásmentes kapcsos tortaforma aljába lapítjuk a masszát. A biztonság kedvéért a tortaforma peremére szabunk egy sütőpapírt, hogy a mousse biztosan ne folyjon majd ki. 


A tojásfehérjét és a cukrot összekeverjük egy gömb keverőtálban, majd vízgőz fölött kevergetve 60 fokig melegítjük. Ezután egy robotgép üstjébe rakjuk, és közepes fordulaton habbá verjük. Közben felverjük a tejszínt is, amiből 100 g-ot félreteszünk a díszítéshez.

A málnamousse-torta befejezése

A beáztatott zselatint mikróban 20 másodperc alatt 900 W-on felmelegítjük, majd jöhet a mousse összeállítása: a málnapüréből kanalazunk a felolvadt zselatinhoz, majd a zselatint beleöntjük a málnába. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot, majd a tejszínhabot is, és az egészet ráöntjük a kidermedt morzsaalapra. Hűtőben 2-3 óra alatt kidermesztjük, majd a tetejét a félretett tejszínhabbal, eperrel, tört pisztáciával és málnával díszítjük.

nyari-malna-mousse-torta-3
Nyári málnamousse-torta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2 óra
  • Hűtési idő: 2-3 óra

 

Még több mousse-torta:

Fehérboros mousse torta

Szilvalekváros triplacsokimousse-torta

Fekete-erdő mousse torta

www.streetkitchen.hu

Frissítő, könnyed nyári torta. Aki szereti a málnát, az imádni fogja! Díszítéshez használhattok többféle magvat, gyümölcsöt, ha szeretnétek színesebbé tenni!

Hozzávalók

1 18 cm-es tortaformához
400 g
habtejszín
A morzsás alaphoz
90 g
finomliszt
90 g
kristálycukor
165 g
darált dió
30 g
kakaópor
90 g
puha vaj
1 csipet
285 g
fehér csoki
A málnamousse-hoz
750 g
fagyasztott málna
20 g
zselatinpor
100 g
hideg víz
1 db
citrom leve
70 g
kristálycukor
2 db
tojásfehérje
A díszítéshez
200 g
friss eper
50 g
pisztácia
100 g
málna

A málnamousse-torta morzsájához egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a darált diót, a kakaóport és a vajat. Kézzel összemorzsoljuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe szórjuk, és 150 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés közben időnként átkeverjük, hogy egyenletesen süljön.

A mousse-hoz a málnát egy kevés vízzel egy gyorsforralóba rakjuk, és közepes lángon elkezdjük főzni. Közben a zselatinport beáztatjuk a vízbe és hűtőbe rakjuk, hogy megszívja magát. Ha szétfőttek a málnaszemek, egy botmixer segítségével leturmixoljuk és leszűrjük. 500 g málnapürét kell kapnunk, amiből majd elkészítjük a mousse-t, ebbe belekeverjük a citrom kifacsart levét. 

Közben egy keverőtálban vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokoládét, és ha megolvadt, belekeverjük a megsült diós morzsát, majd egy 18 cm átmérőjű, tapadásmentes kapcsos tortaforma aljába lapítjuk a masszát. A biztonság kedvéért a tortaforma peremére szabunk egy sütőpapírt, hogy a mousse biztosan ne folyjon majd ki. 


A tojásfehérjét és a cukrot összekeverjük egy gömb keverőtálban, majd vízgőz fölött kevergetve 60 fokig melegítjük. Ezután egy robotgép üstjébe rakjuk, és közepes fordulaton habbá verjük. Közben felverjük a tejszínt is, amiből 100 g-ot félreteszünk a díszítéshez.

A málnamousse-torta befejezése

A beáztatott zselatint mikróban 20 másodperc alatt 900 W-on felmelegítjük, majd jöhet a mousse összeállítása: a málnapüréből kanalazunk a felolvadt zselatinhoz, majd a zselatint beleöntjük a málnába. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot, majd a tejszínhabot is, és az egészet ráöntjük a kidermedt morzsaalapra. Hűtőben 2-3 óra alatt kidermesztjük, majd a tetejét a félretett tejszínhabbal, eperrel, tört pisztáciával és málnával díszítjük.

nyari-malna-mousse-torta-3
Nyári málnamousse-torta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2 óra
  • Hűtési idő: 2-3 óra

 

Még több mousse-torta:

Fehérboros mousse torta

Szilvalekváros triplacsokimousse-torta

Fekete-erdő mousse torta

Ha tetszett a Nyári málnamousse-torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept