A málnamousse-torta morzsájához egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a darált diót, a kakaóport és a vajat. Kézzel összemorzsoljuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe szórjuk, és 150 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés közben időnként átkeverjük, hogy egyenletesen süljön.
A mousse-hoz a málnát egy kevés vízzel egy gyorsforralóba rakjuk, és közepes lángon elkezdjük főzni. Közben a zselatinport beáztatjuk a vízbe és hűtőbe rakjuk, hogy megszívja magát. Ha szétfőttek a málnaszemek, egy botmixer segítségével leturmixoljuk és leszűrjük. 500 g málnapürét kell kapnunk, amiből majd elkészítjük a mousse-t, ebbe belekeverjük a citrom kifacsart levét.
Közben egy keverőtálban vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokoládét, és ha megolvadt, belekeverjük a megsült diós morzsát, majd egy 18 cm átmérőjű, tapadásmentes kapcsos tortaforma aljába lapítjuk a masszát. A biztonság kedvéért a tortaforma peremére szabunk egy sütőpapírt, hogy a mousse biztosan ne folyjon majd ki.
A tojásfehérjét és a cukrot összekeverjük egy gömb keverőtálban, majd vízgőz fölött kevergetve 60 fokig melegítjük. Ezután egy robotgép üstjébe rakjuk, és közepes fordulaton habbá verjük. Közben felverjük a tejszínt is, amiből 100 g-ot félreteszünk a díszítéshez.
A málnamousse-torta befejezése
A beáztatott zselatint mikróban 20 másodperc alatt 900 W-on felmelegítjük, majd jöhet a mousse összeállítása: a málnapüréből kanalazunk a felolvadt zselatinhoz, majd a zselatint beleöntjük a málnába. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot, majd a tejszínhabot is, és az egészet ráöntjük a kidermedt morzsaalapra. Hűtőben 2-3 óra alatt kidermesztjük, majd a tetejét a félretett tejszínhabbal, eperrel, tört pisztáciával és málnával díszítjük.

- Elkészítési idő: 2 óra
- Hűtési idő: 2-3 óra