Hirdetés

Fekete-erdő mousse torta

Hozzávalók

1
22 cm-es tortához
+

A tésztához

50 g szobahőmérsékletű vaj
80 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
50 g tejföl
1 csipet só
75 g liszt
20 g kakaópor
5 g sütőpor

A meggyréteghez

1 marék meggybefőtt

Az étcsokimousse-hoz

250 g étcsoki
600 ml hideg tejszín
6 g zselatin
20 ml víz

A tetejére

100 g étcsoki
50 ml tejszín

A díszítéshez

200 ml hideg habtejszín
2 ek porcukor
étcsoki
pár szem meggy
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Fekete-erdő mousse torta

A Fekete-erdő szelet szerintem az egyik legdögösebb torta a világon, mert igenis, tud szexi és dögös lenni egy torta! Ennek most a mousse változatát hoztam el nektek, ami lehet, picit macerás, de simán megéri elkészíteni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
23
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
22 cm-es tortához
+

A tésztához

50 g szobahőmérsékletű vaj
80 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
50 g tejföl
1 csipet só
75 g liszt
20 g kakaópor
5 g sütőpor

A meggyréteghez

1 marék meggybefőtt

Az étcsokimousse-hoz

250 g étcsoki
600 ml hideg tejszín
6 g zselatin
20 ml víz

A tetejére

100 g étcsoki
50 ml tejszín

A díszítéshez

200 ml hideg habtejszín
2 ek porcukor
étcsoki
pár szem meggy
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A tésztához a vajat a kétféle cukorral habosra keverjük, majd mehetnek bele a tojások és a tejföl. Egy tálban összekeverjük a sót a liszttel, a kakaóporral és a sütőporral. A tojásos részhez keverjük a lisztes keveréket és egy 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát. 180 fokos sütőben, tűpróbáig, kb. 25-30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, körbevágjuk a forma szélénél egy éles késsel, kivesszük a formából, megfordítjuk, hogy az alja kerüljön felülre, körben a forma szélére simítunk egy sütőpapírcsíkot, és visszakapcsoljuk a formát. 

A meggyszemeket eloszlatjuk a kakaós piskóta tetején, sőt, át is kenhetjük egy réteg befőttlével a piskótát). 

A mousse-hoz az étcsokit vízgőz fölött, egy edényben felolvasztjuk. A tejszínhabot kemény habbá verjük. A zselatint beleszórjuk a vízbe, hagyjuk kb. 2 percet állni, majd 4-5 mp-re mikróba rakjuk, hogy felolvadjon. A 3 anyagot összekeverjük, és a meggyszemekre simítjuk. Kb. 4 órára a hűtőbe tesszük a tortát. 

Fekete-erdő mousse torta

A tetejére való csokirészhez a tejszínt jól felmelegítjük, leöntjük vele az összetördelt étcsokit, és ha felolvadt, egy átkeverés után eloszlatjuk a megdermedt mousse tetején. Visszarakjuk a hűtőbe kb. 30 percre, majd lekapcsoljuk a tortaforma szélét és lehúzzuk a sütőpapírréteget az oldaláról. Ha a csokiréteg is megdermedt, a díszítéshez való tejszínt habbá verjük, beleszórjuk a porcukrot, a süti tetejére kanalazzuk, amit reszelt csokival és pár szem meggyel díszítünk.

Ha tetszett a Fekete-erdő mousse torta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások