Hirdetés

Fehérboros mousse torta

Hozzávalók

1
22 cm átmérőjű kapcsos tortaformához
+
300 g zabkeksz
120 g olvasztott vaj
60 ml fehérszőlőlé
100 g cukor
3 db tojássárgája
250 ml hideg habtejszín
100 ml fehérbor
10 g zselatin
100 g sűrített tej
150 g cukor
130 ml víz
10 g zselatin
175 g fehér csoki
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fehérboros mousse torta

Ha valaki szeretne kicsit elrugaszkodni a megszokottabb ízektől, de azért megmaradni az isteni mousse torták vonalán, akkor ez fehérboros kreáció remek választás lehet! Vékony zabkekszes réteg, szőlős-boros mousse-szal és egy fehér csokis glazúrréteggel. Mennyei!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

1
22 cm átmérőjű kapcsos tortaformához
+
300 g zabkeksz
120 g olvasztott vaj
60 ml fehérszőlőlé
100 g cukor
3 db tojássárgája
250 ml hideg habtejszín
100 ml fehérbor
10 g zselatin
100 g sűrített tej
150 g cukor
130 ml víz
10 g zselatin
175 g fehér csoki
Bevásárlólistához adom

A zabkekszet egy aprítóban alaposan lezúzzuk, hozzáöntjük az olvasztott vajat, újra átkeverjük és egy kapcsos, sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk egyenletesen az alapot. Bedobjuk a hűtőbe dermedni, amíg elkészítjük a mousse-t. Ehhez a szőlőlevet és a cukrot összeforraljuk (2-3 perc). Közben elkezdjük a tojássárgájákat habosítani, majd folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a cukorszirupot és magas fokozaton addig keverjük, amíg kihűl és szép habos lesz.

A tejszínt is kemény habbá verjük. A fehérborban elkeverjük a zselatint, 3-4 percig pihentetjük, majd felmelegítjük (nem forraljuk!). A tojáshabba keverjük a tejszínt, majd belecsorgatjuk a felolvasztott zselatint is és újra átkeverjük. A tortaformát kivesszük a hűtőből, lecsatoljuk a forma szélét, majd két sáv sütőpapírt rakunk a zabkekszes alap és a tortaforma széle közé és újra visszacsatoljuk a formát.

Beleöntjük a mousse-t és 3-4 órára a fagyasztóba rakjuk. A fehér csokis glazúrhoz a sűrített tejet, 80 ml vizet és a cukrot összemelegítjük. Közben a zselatint belekeverjük 50 ml vízbe, majd 3-4 perc pihentetés után beleöntjük a meleg sűrített tejes alapba és feloldjuk. Ezt ráöntjük az összetördelt fehér csokira, majd ha felolvadt, átkeverjük, botmixerrel még simábbra mixeljük, majd egy szűrőn átszűrjük. A fagyasztóból kivett tortát rácsra rakjuk, leöntjük a langyosra hűlt glazúrral, úgy, hogy az oldalát is szépen fedje. Pici virágokkal, csokidíszekkel díszíthetjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások