A pezsgős syllabub elkészítéséhez először a meggykompótot készítjük el. Egy lábasban felmelegítjük a gyümölcsöt és a bort. Egy kis tálkában összekeverjük a pektint a cukorral, hogy ne legyen csomós, amikor a meggyhez öntjük. Ahogy felforrt a gyümölcs, hozzáadjuk a fűszereket és a pektines cukrot, elkeverjük és sűrűsödésig főzzük, 4-5 percig. Félrehúzzuk és megvárjuk, míg kihűl.
Addig elkészítjük a krémet, amihez egy gyorsforralóban, alacsony hőfokon összemelegítjük a pezsgőt, a citrom levét és a cukrot, csak addig, amíg a cukor el nem olvad. Félretesszük hűlni, addig pedig felverjük a tejszínt, és anélkül, hogy abbahagynánk, apránként hozzákanalazzuk a kihűlt pezsgőt.
A meggybefőttből szedünk a poharak aljába, durvára morzsolt fahéjas kekszet szórunk rá, majd rákanalazzuk a pezsgőhabot. A tetejére tehetünk még egy kis meggyet és kekszmorzsát is.
Hűtőbe tesszük, miközben elkészítjük a dekorációt, ami egy tuile, azaz ehető csipke lesz.
Ehhez összekeverjük az olajat, a vizet és a lisztet egy szószadagoló flakonban. Serpenyőben melegítünk egy kevés olajat, és beleöntjük a keveréket. Adagonként kb. 2 percig sütjük a tuile-t, amíg lyukacsos nem lesz. Konyhai papírtörlőre szedjük, és ha lecsepegett, darabokat törünk belőle, amiket a pezsgőhabba szúrunk.

- Elkészítési idő: 1 óra
- Hűtés: 30 perc