Hozzávalók
Az alsó réteghez
- 2 csomag fahéjas zabkeksz (215 g-os kiszerelés)
- 100 g olvasztott vaj
- 4 ág kakukkfű
A sajtkrémhez
- 450 g krémsajt
- 240 ml habtejszín
- 50 g görög joghurt
- 70 g porcukor
- 3 ek vaníliaaroma
- 2 db citrom reszelt héja
A tetejére
- 400 ml virágméz
- 4 ág kakukkfű
- 2 cm gyömbér
Hozzávalók
Az alsó réteghez
- 2 csomag fahéjas zabkeksz (215 g-os kiszerelés)
- 100 g olvasztott vaj
- 4 ág kakukkfű
A sajtkrémhez
- 450 g krémsajt
- 240 ml habtejszín
- 50 g görög joghurt
- 70 g porcukor
- 3 ek vaníliaaroma
- 2 db citrom reszelt héja
A tetejére
- 400 ml virágméz
- 4 ág kakukkfű
- 2 cm gyömbér
A sajttorta aljához egy tálban összemorzsoljuk a fahéjas kekszet, elkeverjük a vajjal és a kakukkfűlevelekkel, majd elosztjuk a desszertpoharakba és egy kicsit lenyomkodjuk.
A krémhez kézi mixer segítségével összedolgozzuk a krémsajtot a tejszínnel, a görög joghurttal, a porcukorral és a vaníliaaromával, majd a citrom reszelt héját is hozzáadjuk.
Habzsákba töltjük, a poharakba adagoljuk, majd hűtőbe tesszük 20 percre.
A mézet egy gyorsforralóban felmelegítjük a kakukkfűvel és a frissen reszelt gyömbérrel, épp csak addig, amíg az ízek összeérnek 2-3 perc alatt, aztán megvárjuk, hogy visszahűljön. Kiivesszük a sajttortás pohárdesszertet a hűtőből, a tetejére kanalazzuk a fűszeres mézet és tálalhatjuk is.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetés: 20 perc
Ha tetszett a mézes-kakukkfüves sajttorta-pohárkrém recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!