Kekszek

Répatortabiscotti

Répatorta biscotti

Hozzávalók
220 g
sárgarépa
440 g
liszt
1 tk
fahéj
2 tk
sütőpor
110 g
vaj
2 db
tojás
1 marék
dió
110 g
barna cukor
100 g
cukor
1 mk
szerecsendió

Elkészítés
A répát kislyukú reszelőn lereszeljük. A lisztben elkeverjük a sót, sütőport és a fahéjat, szerecsendiót, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt répa, a kisebb darabokra vágott diót, és a kétféle cukor, majd összegyúrjuk.
A tésztát két hosszú hengerré formázzuk, és bedobjuk a fagyasztóba 30 percre. A mélyhűtőből kivett tésztákat sütőpapírral borított tepsire rakjuk egymástól legalább 4-5 ujjnyi távolságra és, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
Mikor megsült, hagyjuk langyosra hűlni, majd kenyérvágó késsel kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk, az oldalukra fektetjük, és még kb. 12 percig sütjük. Kevés porcukorral elkevert mascarponéval tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="768"]
A répatorta biscotti[/caption]Ha tetszett a répatorta biscotti receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ha húsvét, akkor jöhet a kötelező répatorta. Persze ha nincs kedvetek egy egész tortát összedobni, akkor elkészíthetitek keksz formájában is. Dobozban sokáig eltartható, már ha nem fogy el kb. azonnal. ;)

Hozzávalók

2 tepsi kekszhez
220 g
sárgarépa
440 g
liszt
1 tk
fahéj
2 tk
sütőpor
110 g
vaj
2 db
tojás
1 marék
dió
110 g
barna cukor
100 g
cukor
1 mk
szerecsendió
A répát kislyukú reszelőn lereszeljük. A lisztben elkeverjük a sót, sütőport és a fahéjat, szerecsendiót, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt répa, a kisebb darabokra vágott diót, és a kétféle cukor, majd összegyúrjuk.
A tésztát két hosszú hengerré formázzuk, és bedobjuk a fagyasztóba 30 percre. A mélyhűtőből kivett tésztákat sütőpapírral borított tepsire rakjuk egymástól legalább 4-5 ujjnyi távolságra és, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
Mikor megsült, hagyjuk langyosra hűlni, majd kenyérvágó késsel kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk, az oldalukra fektetjük, és még kb. 12 percig sütjük. Kevés porcukorral elkevert mascarponéval tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="768"]
A répatorta biscotti[/caption]Ha tetszett a répatorta biscotti receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Répatorta biscotti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept