Fantasztikus desszertek

Répatorta-brownie

Répatorta-brownie

Hozzávalók
Az alaphoz
120 g
édesített puffasztott rizs
(cukrozott)
1 db
tojás
A tésztához
150 g
étcsoki
100 g
barna cukor
20 g
kandírozott narancshéj
100 g
liszt
40 g
holland kakaópor
1 tk
sütőpor
30 g
keményítő
2 db
tojás
130 ml
tej
120 g
mascarpone
200 g
répa
60 g
vaj
100 g
vaj

Elkészítés

A répatorta-brownie-nak először az alapját készítjük el, ehhez a puffasztott rizsből 80 g-ot aprítógépben a vajjal és a tojással morzsalékossá zúzunk, majd hozzákeverjük a maradék puffasztott rizst. A rizses alapot egy sütőpapírral kibélelt tortaformába terítjük, és hűtőbe rakjuk, míg elkészítjük a tésztát.

Az étcsokoládét a vajjal és a cukorral vízgőz felett egy gömb alakú keverőtálban felolvasztjuk. A kandírozott narancshéjat apró kockára vágjuk, és a csokis keverékbe szórjuk. A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a keményítőt összekeverjük, majd beleütjük a tojásokat, és a tejjel csomómentesre keverjük, ezután belekeverjük a mascarponét is.

A vajjal felolvasztott csokoládét lassan a tojásos keverékhez öntjük, közben folyamatosan kevergetjük, hogy a tojás ne csapódjon ki. A megtisztított répát finomra reszeljük, és ezt is belekeverjük. A tésztát a tortaformába nyomkodott puffasztott rizses alapra kenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Előkészítési idő: 20 perc
Sütés: 35-40 perc
Összesen: 55-60 perc

répatorta-brownie
Répatorta-brownie (Fotó: Street Kitchen)

Még több répatortás cucc:

Csokis-répás loaf

Répatorta-keksz

Répatorta-muffin

www.streetkitchen.hu

A répatortát mindenki szereti, a brownie-t is mindenki szereti, ebből egyenesen következik, hogy ez a torta is mindenki kedvence lesz.

Hozzávalók

1 darab 22 cm-es tortaformához
Az alaphoz
120 g
édesített puffasztott rizs
(cukrozott)
1 db
tojás
A tésztához
150 g
étcsoki
100 g
barna cukor
20 g
kandírozott narancshéj
100 g
liszt
40 g
holland kakaópor
1 tk
sütőpor
30 g
keményítő
2 db
tojás
130 ml
tej
120 g
mascarpone
200 g
répa
60 g
vaj
100 g
vaj

A répatorta-brownie-nak először az alapját készítjük el, ehhez a puffasztott rizsből 80 g-ot aprítógépben a vajjal és a tojással morzsalékossá zúzunk, majd hozzákeverjük a maradék puffasztott rizst. A rizses alapot egy sütőpapírral kibélelt tortaformába terítjük, és hűtőbe rakjuk, míg elkészítjük a tésztát.

Az étcsokoládét a vajjal és a cukorral vízgőz felett egy gömb alakú keverőtálban felolvasztjuk. A kandírozott narancshéjat apró kockára vágjuk, és a csokis keverékbe szórjuk. A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a keményítőt összekeverjük, majd beleütjük a tojásokat, és a tejjel csomómentesre keverjük, ezután belekeverjük a mascarponét is.

A vajjal felolvasztott csokoládét lassan a tojásos keverékhez öntjük, közben folyamatosan kevergetjük, hogy a tojás ne csapódjon ki. A megtisztított répát finomra reszeljük, és ezt is belekeverjük. A tésztát a tortaformába nyomkodott puffasztott rizses alapra kenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Előkészítési idő: 20 perc
Sütés: 35-40 perc
Összesen: 55-60 perc

répatorta-brownie
Répatorta-brownie (Fotó: Street Kitchen)

Még több répatortás cucc:

Csokis-répás loaf

Répatorta-keksz

Répatorta-muffin

Ha tetszett a Répatorta-brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept