Fantasztikus desszertek

Sültkörteforraltbor-mártással

Sült körte forraltbor-mártással

Hozzávalók
4 db
körte
(keményebb)
50 g
liszt
olaj a sütéshez
A forralt borhoz
2 db
narancs kifacsart leve és héja
300 ml
vörösbor
2 ek
barna cukor
3 db
fahéjrúd
5 szem
szegfűszeg
A mártássá alakításhoz
2 db
tojássárgája
1 ek
liszt
A bortésztához
3 db
tojás
100 ml
fehérbor
5 ek
liszt
1 csomag
vaníliás cukor
1 csipet
60 ml
tejszín

Elkészítés

Ha egy testet-lelket melengető karácsonyi finomságra vágytok, ezt a sült körte receptet kerestétek!

A forralt borhoz a narancsok héját egy hámozóval leszedjük, ügyelve, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, a levüket kifacsarjuk, és a 300 ml vörösborral egy gyorsforralóba tesszük. Beleszórjuk a cukrot és a fűszereket, és felforraljuk.

A körtéket meghámozzuk, tetszőleges formára vágjuk, a forralt borban közepesen puhára főzzük, majd egy törlőpapíron leszárítjuk.

A bortésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját pedig a többi alapanyaggal csomómentesre keverjük, majd a két részt összeforgatjuk. Olajat hevítünk, a körteszeleteket lisztbe forgatjuk, majd a bortésztába mártjuk, és a forró olajban készre sütjük, utána pedig törlőpapíron leszárítjuk.

A visszamaradt vörösbort újra erős lángra tesszük, egy tálban a sárgájákat, a tejszínt és a lisztet csomómentesre elkeverjük, majd hőkiegyenlítéssel a forralt borhoz adjuk, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre forraljuk. Amíg elkészül a forró mártás, a körte ehetőre hűl, és már tálalhatjuk is az édességet.

Sült körte forraltbor-mártással
Sült körte forraltbor-mártással

Ezeket is nézd meg:

Tőzegáfonyalében posírozott körte sabayonnal

Vörösborban párolt körte brownie-val és csokiszósszal

www.streetkitchen.hu

Minden jó dolog egy helyen, amit télen az ember amúgy is szívesen fogyasztana.

Hozzávalók

4 főre
4 db
körte
(keményebb)
50 g
liszt
olaj a sütéshez
A forralt borhoz
2 db
narancs kifacsart leve és héja
300 ml
vörösbor
2 ek
barna cukor
3 db
fahéjrúd
5 szem
szegfűszeg
A mártássá alakításhoz
2 db
tojássárgája
1 ek
liszt
A bortésztához
3 db
tojás
100 ml
fehérbor
5 ek
liszt
1 csomag
vaníliás cukor
1 csipet
60 ml
tejszín

Ha egy testet-lelket melengető karácsonyi finomságra vágytok, ezt a sült körte receptet kerestétek!

A forralt borhoz a narancsok héját egy hámozóval leszedjük, ügyelve, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, a levüket kifacsarjuk, és a 300 ml vörösborral egy gyorsforralóba tesszük. Beleszórjuk a cukrot és a fűszereket, és felforraljuk.

A körtéket meghámozzuk, tetszőleges formára vágjuk, a forralt borban közepesen puhára főzzük, majd egy törlőpapíron leszárítjuk.

A bortésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját pedig a többi alapanyaggal csomómentesre keverjük, majd a két részt összeforgatjuk. Olajat hevítünk, a körteszeleteket lisztbe forgatjuk, majd a bortésztába mártjuk, és a forró olajban készre sütjük, utána pedig törlőpapíron leszárítjuk.

A visszamaradt vörösbort újra erős lángra tesszük, egy tálban a sárgájákat, a tejszínt és a lisztet csomómentesre elkeverjük, majd hőkiegyenlítéssel a forralt borhoz adjuk, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre forraljuk. Amíg elkészül a forró mártás, a körte ehetőre hűl, és már tálalhatjuk is az édességet.

Sült körte forraltbor-mártással
Sült körte forraltbor-mártással

Ezeket is nézd meg:

Tőzegáfonyalében posírozott körte sabayonnal

Vörösborban párolt körte brownie-val és csokiszósszal

Ha tetszett a Sült körte forraltbor-mártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept