Hirdetés

Tőzegáfonyalében posírozott körte sabayonnal

Hozzávalók

2 - 5
főre
+
1 l tőzegáfonyalé
50 g cukor
½ db narancs héja
½ db citrom héja
1 rúd vanília
1 rúd fahéj
4 - 5 db körte

A sabayonhoz

2 db tojássárgája
4 csapott ek cukor
120 ml fehérbor

A tálaláshoz

diófagyi
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tőzegáfonyalében posírozott körte sabayonnal

Egyszerű desszert, ennek ellenére viszont elég mutatós, ráadásul brutál finom is, úgyhogy kellőképpen nagyot villanthattok vele az ismerősök vagy rokonok előtt.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 5
főre
+
1 l tőzegáfonyalé
50 g cukor
½ db narancs héja
½ db citrom héja
1 rúd vanília
1 rúd fahéj
4 - 5 db körte

A sabayonhoz

2 db tojássárgája
4 csapott ek cukor
120 ml fehérbor

A tálaláshoz

diófagyi
Bevásárlólistához adom

A tőzegáfonyalevet, a cukrot, a narancs- és citromhéjat, a vaníliarudat és a fahéjat összeforraljuk, majd alacsony lángra vesszük. Belehelyezzük a meghámozott és kicsumázott körtéket, és addig főzzük alacsony lángon, amíg meg nem puhulnak. Az idő körtetípusonként változhat. 

Amint megfőttek, de még van tartásuk, kivesszük körtéket a posírozóléből, a levet pedig addig forraljuk, amíg szirupos állagú nem lesz. 

A sabayon alapanyagait egy vízgőz feletti üstben habverővel kikeverjük, és egy maghőmérő segítségével 85 fokig melegítjük. A körtéket a sziruppal, a fagyival és a sabayonnal tálaljuk.

Tőzegáfonyalében posírozott körte sabayonnal

Ha tetszett a tőzegáfonyalében posírozott körte receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások