Palacsinták

Sütőtökösrépatorta-palacsinta

Sütőtökös répatorta-palacsinta

Hozzávalók
A palacsintatésztához
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
150 g
teljes kiőrlésű liszt
100 g
finomliszt
1 tk
sütőpor
1 csipet
4 ek
méz
1 tk
mézeskalács fűszerkeverék
40 g
puha vaj
200 ml
tej
3 db
tojás
330 ml
szóda
30 g
darált dió
0.5 db
narancs reszelt héja
étolaj a sütéshez
A töltelékhez
1 kg
sütőtök
(kb.)
250 g
hideg mascarpone
200 ml
hideg habtejszín
2 ek
porcukor
3 ek
méz
1 tk
őrölt fahéj

Elkészítés

A sütőtökös répatorta-palacsinta elkészítéséhez a lereszelt répát egy nagyobb tálban összeturmixoljuk a többi hozzávalóval egy botmixer segítségével, majd hagyjuk állni 10 percig. A sütőtökpüréhez a nyers tök magházát kivágjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, ezután kikaparjuk a belsejét, egy késes aprítóban pürésítjük, és hagyjuk kihűlni (600-700 g püré lesz belőle).

A palacsintákat enyhén kiolajozott serpenyőben, közepes hőfokon kisütjük. A töltelékhez kihabosítjuk a mascarponét és a tejszínt 1-2 perc alatt, majd hozzáadjuk a sütőtökpürét, a cukrot, a mézet, a fahéjat és elkeverjük. Végül a sütőtökös töltelékkel megtöltjük a palacsintákat és kész is vagyunk.

sutotokos-repatorta-palacsinta-2
Sütőtökös répatorta-palacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Ti is imádjátok a palacsintát! Az jó, mert mi is! Ezért nagyon sok receptünk van, íme néhány csodálatos verzió:

Körtés palacsinta karamellöntettel

Mandulás-csokis fehérjés amerikai palacsinta

Csokis amerikai palacsinta rumos-diós fagyival és meggyraguval

www.streetkitchen.hu

A sütőtökös pite és a répatorta házassága palacsinta formájában. Elsőre ez rengeteg zöldségnek hangzik, de higgyétek el, hogy abszolút visszaadja ennek a két sütinek az ízvilágát.

Hozzávalók

15 - 16 darabhoz
A palacsintatésztához
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
150 g
teljes kiőrlésű liszt
100 g
finomliszt
1 tk
sütőpor
1 csipet
4 ek
méz
1 tk
mézeskalács fűszerkeverék
40 g
puha vaj
200 ml
tej
3 db
tojás
330 ml
szóda
30 g
darált dió
0.5 db
narancs reszelt héja
étolaj a sütéshez
A töltelékhez
1 kg
sütőtök
(kb.)
250 g
hideg mascarpone
200 ml
hideg habtejszín
2 ek
porcukor
3 ek
méz
1 tk
őrölt fahéj

A sütőtökös répatorta-palacsinta elkészítéséhez a lereszelt répát egy nagyobb tálban összeturmixoljuk a többi hozzávalóval egy botmixer segítségével, majd hagyjuk állni 10 percig. A sütőtökpüréhez a nyers tök magházát kivágjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, ezután kikaparjuk a belsejét, egy késes aprítóban pürésítjük, és hagyjuk kihűlni (600-700 g püré lesz belőle).

A palacsintákat enyhén kiolajozott serpenyőben, közepes hőfokon kisütjük. A töltelékhez kihabosítjuk a mascarponét és a tejszínt 1-2 perc alatt, majd hozzáadjuk a sütőtökpürét, a cukrot, a mézet, a fahéjat és elkeverjük. Végül a sütőtökös töltelékkel megtöltjük a palacsintákat és kész is vagyunk.

sutotokos-repatorta-palacsinta-2
Sütőtökös répatorta-palacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Ti is imádjátok a palacsintát! Az jó, mert mi is! Ezért nagyon sok receptünk van, íme néhány csodálatos verzió:

Körtés palacsinta karamellöntettel

Mandulás-csokis fehérjés amerikai palacsinta

Csokis amerikai palacsinta rumos-diós fagyival és meggyraguval

Ha tetszett a Sütőtökös répatorta-palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept