A sütőtököt kis kockákra vágjuk, és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul. Ezután leturmixoljuk a vízzel. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával fehéredésig habosítjuk. Belekeverjük a sütőtökpürét és a fűszereket, és vízgőz felett, vagy csak simán egy gyorsforralóban, alacsony lángon 5-10 percig rotyogtatjuk folyamatosan kevergetve, de vigyázzunk, hogy ne csapódjon ki a tojás. Ezután szobahőmérsékletűre hűtjük.
A mascarponét egy tálban kicsit kihabosítjuk, belekeverjük a sütőtökös krémet. A lefőzött kávét elkeverjük a cukorral és a narancslikőrrel.
Egy kb. 15-20 x 15-20 cm nagyságú tepsibe elkezdjük belepakolni a kávéba forgatott babapiskótát. Ezután ráöntjük a krém felét, majd újabb adag piskóta jön, végül a krém maradéka. Minimum 1 órára hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt megszórjuk a kakaóporral.
