Fagyik

Tiramisusfagyiszeletmogyorókrémmel

Tiramisus fagyiszelet mogyorókrémmel

Hozzávalók
A jégkrémhez:
350 ml
30%-os tejszín
300 ml
2,8%-os tej
120 g
cukor
4 db
tojássárgája
200 g
mascapone
A rétegezéshez:
5 ek
mogyorókrém
200 ml
espresso
2 ek
porcukor
12 db
babapiskóta

Elkészítés
A jégkrémhez a tejszínt, a tejet, tojássárgájákat és a cukrot felmelegítjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és hűtőhidegre hűtjük. A  jégkrémalapot fagyigépben 20-25 perc alatt elkészítjük, vagy fagyasztóba rakjuk és kb. 1 óránként robotgéppel átkeverjük. (Persze használhatunk bolti, vaníliás alapú jégkrémet is :) ) A formát kibéleljük fóliával vagy szilikonos sütőpapírral. A kávét összekeverjük a porcukorral és pár másodpercre beleáztatjuk a babapiskótákat. A kibélelt forma aljára kenünk egy réteg jégkrémet, rárakunk egy sor babapiskótát, erre jön még egy réteg jégkrém, 2 evőkanálnyi mogyorókrém, amit a kanál végével márványosra egyengetünk. Erre megint egy réteg babapiskóta, majd jégkrémmel zárjuk a sort. Berakjuk a fagyasztóba pár órára, majd forró vízbe mártott éles késsel meglazítjuk a forma széleinél és egy tálra borítjuk. mogyorókrémmel, fehércsokiszeletekkel vagy épp kávészemekkel díszíthetjük a jégkrém tetejét.

www.streetkitchen.hu

Nekünk magyarázhat bárki bármit a megfelelő hidratálásról, mi nyáron szeretjük fagyival lehűteni a felforrósodott agyunkat. Éljenek a nyári szülinaposok, akik minden szülinapot fagyi tortával ünnepelhetnek!

Hozzávalók

1 tortához
A jégkrémhez:
350 ml
30%-os tejszín
300 ml
2,8%-os tej
120 g
cukor
4 db
tojássárgája
200 g
mascapone
A rétegezéshez:
5 ek
mogyorókrém
200 ml
espresso
2 ek
porcukor
12 db
babapiskóta
A jégkrémhez a tejszínt, a tejet, tojássárgájákat és a cukrot felmelegítjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és hűtőhidegre hűtjük. A  jégkrémalapot fagyigépben 20-25 perc alatt elkészítjük, vagy fagyasztóba rakjuk és kb. 1 óránként robotgéppel átkeverjük. (Persze használhatunk bolti, vaníliás alapú jégkrémet is :) ) A formát kibéleljük fóliával vagy szilikonos sütőpapírral. A kávét összekeverjük a porcukorral és pár másodpercre beleáztatjuk a babapiskótákat. A kibélelt forma aljára kenünk egy réteg jégkrémet, rárakunk egy sor babapiskótát, erre jön még egy réteg jégkrém, 2 evőkanálnyi mogyorókrém, amit a kanál végével márványosra egyengetünk. Erre megint egy réteg babapiskóta, majd jégkrémmel zárjuk a sort. Berakjuk a fagyasztóba pár órára, majd forró vízbe mártott éles késsel meglazítjuk a forma széleinél és egy tálra borítjuk. mogyorókrémmel, fehércsokiszeletekkel vagy épp kávészemekkel díszíthetjük a jégkrém tetejét.

Ha tetszett a Tiramisus fagyiszelet mogyorókrémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept