Hirdetés

5 budapesti kávézó, amit imádni fogtok

Hirdetés

5 budapesti kávézó, amit imádni fogtok

Hirdetés
Évek óta dübörög a kávéforradalom és még mindig nem látni, hol a vége. Mindenki szeret kávézni, minden második ember kávézót is nyit, de a kávézás élménye azért mindenhol más.
Hirdetés

Persze ez egy teljesen szubjektív dolog, kétségkívül vannak olyanok, akiknek tényleg ízlik a rosszabb minőségű kávé is, de ha ittatok már specialty kávét vagy esetleg napi szinten hozzá vagytok szokva egy bizonyos színvonalhoz, akkor utána nehezen lesztek rávehetőek, hogy valaha is vegyetek bármit a sarki kávéautomatából. Nézzük tehát azokat a helyeket, ahol biztosan finom kávét fogtok inni, méghozzá olyan autentikus környezetben, ami passzol a kávé minőségéhez is.

Double Shot

A Double Shot egy jó hangulatú Partizán kávézó vagány enteriőrrel és estébe nyúló nyitvatartással. A kávé vonal baromi erős, a specialty coffee alap, de ezen felül alternatív kávék is kaphatók. A tulajdonos elmondása szerint még a specialty kávézókon belül is nagyon fontos a minőség és a szakmaiság, így a DS-ban nagyon ügyelnek a pörkölésre is (saját minipörkölőjük van) sőt, azt tervezgetik, hogy idén nyitnak egy konkrét pörkölőt is.

Kávézókra nem jellemző módon este tízig tartanak nyitva, ilyenkor pedig saját készítésű koktélokkal várják a vendégeket.  Aminek mi különösen örültünk, hogy a kaja vonalat is folyamatosan fejlesztik és bővítik: reggelizni például egész nap lehet náluk, de ezen felül salátákat, szendvicseket és főételeket is találhatunk.

Alternatív tej: van

További részletek itt: https://doubleshot.hu/

The Café Club Budapest

A Café Club egy szintén izgalmasabb spot a listán, mivel a jó kávé mellé egy olyan környezet jár, amilyet máshol aligha találunk. Már az alapkoncepció is érdekes, ugyanis a Café Club elnevezés hivatalosan egy 2015-ben alakult motoros közösséget takar, akik az egyes motoros túrák előtt mindig más kávézókban gyűltek össze és töltötték fel magukat koffeinnel az útra. Nos, ezt 2018 májusa óta a saját kávézójukban tehetik meg, ami helyileg a Szabadság téren helyezkedik el az Impostorral egy légtérben. Tulajdonképpen felváltva tartanak nyitva, így nappal a kávézásé a főszerep, éjszaka pedig inkább az alkoholé. A kávégép itt is fullos, a kávé szintén, de ezen felül alternatív változatokat is kérhetünk. Ha valaki szerint a specialty kávéval együtt jár a sznobság, az jöjjön el erre a helyre és kóstoljon. Ez az egyik legautentikusabb kávézó, ahol valaha jártam, a graffitis falaival, az elnyűtt (de a világon legkényelmesebb) kanapéjával, a tágas kutyabarát területével és pincehideg hőmérséklettel. (Igen, ez nyáron nagyon jól jön!) Mivel motort, biciklit, kutyát, macskát és emut is be lehet hozni a kávézóba, valamint az Impostor és a Café Club is nyitott mindenféle kiállításra és rendezvényre, amit lehet náluk tartani, ezért ha egy szóval kellene jellemezni az itteni hangulatot, az nem más, mint a szabadság. Biztos nem véletlenül telepedtek le a Szabadság téren. 🙂

Alternatív tej: van

My Little Melbourne

A My Little Melbourne az egyik legnépszerűbb kávézó Budapesten, ami nemcsak azért vált ismertté, mert frekventált helyen (Madách tér) helyezkedik el, hanem mert a kávéjuk is isteni finom. Korábban egy kisebb, stílusos kiülős résszel is rendelkező kávézó volt, most pedig nyílt mellé egy Brew Bar is. Ha el szeretnétek mélyedni a filteres kávékészítés rejtelmeiben, akkor ide gyertek, ugyanis itt a finom kávé mellett a készítés folyamatát is megnézhetitek. Ha valaki azonban maradna a “szimpla” főzött verziónál, azok számára is garantált a széles kínálat, a jó  minőség és a fantasztikus kávéélmény.

Alternatív tej: van

Kávétársaság

A Kávétársaság egy belvárosi kávézó (Nádor utca), ami egy kisebb kiülős résszel, valamint tágas belterülettel várja az odatévedőket. Letisztult környezet és csönd jellemzi a helyet, továbbá egy nyitott üzlet, ahol konkrétan annyi féle kávét és teát lehet kapni, hogy még innom kellett volna párat, ha végigmentem volna a márkákon.

A hely alapelve, hogy minden vendég számára tudjanak olyat kínálni, amivel elégedettek lehetnek, éppen ezért két gépük van, amiben kétféle kávét kínálnak. Az egyik olasz sötét pörkölésű, a másik pedig világosabb pörkölésű kávébabbal van feltöltve. Ezen felül vannak Brew Bar ajánlatok (areo press, French press, V60), tehát az alternatív kávé szerelmesei is több minden közül tudnak választani. Ideális hely meetingekre, randikra vagy csak ha beülnétek tanulni egy nyugis helyre. Plusz pozitívum, hogy a kávé mellé hoznak vizet is!

Alternatív tej: van (+200 Ft)

Bagetto

A Nánási udvaron belül a Római-part szívében helyezkedik el a Bagetto, ami tulajdonképpen hivatalosan nem(csak) kávézó, hanem egy pékség és olasz delikátesz. Itt ugyan a világos pörkölésű kávé helyett sötét pörkölésű olasz kávé kapható, de abból is a minőségi fajta. A latte isteni, de azon felül leginkább a környezet (és a kaja) miatt érdemes ide ellátogatni. A Római-part eleve nyugisabb környék, mint a belváros, a Bagettoban pedig emellett finom szendvicsek, pékáruk és sütik mellett töltődhetünk fel.

Alternatív tej: van

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?