A citromos csirke első lépéseként a csirkemellfiléket megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olívaolajon, forró serpenyőben alaposan lepirítjuk. Amíg pirul az egyik oldala, meglocsoljuk az egyik citrom levével, majd mikor megfordítjuk, mehet rá egy másik citrom leve is. A harmadik citromot felkarikázzuk. Mikor lepirult a csirke, levesszük a serpenyőt a tűzről, és a hús tetejére pakoljuk a citromkarikákat. Bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 12-14 percre, félidőnél pedig egyet forgatunk húsokon.
A zöldborsós guacamoléhoz kiolvasztjuk a zöldborsót, a többi alapanyaggal együtt egy aprítógépbe dobjuk, és egy kicsit még darabos krémet készítünk belőle. Fűszerezzétek bátran! :)
A quinoát háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd 5-6 percre lefedjük, hogy szépen felpuffadjon. A zöldségeket fél cm-es kockákra, a zöldfűszereket pedig finomra aprítjuk. A quinoát érdemes teljesen lehűteni a salátához (ez kb. 1 óra), sőt nyugodtan hűtőbe is dobhatod. A már kihűlt quinoát elkeverjük a többi hozzávalóval.
Egy tányérra halmozunk a zöldborsós guacamoléból, majd a csirkemellet kettévágjuk, és ráhelyezzük a krémre, mellé rakunk egy nagy adag salit, és kész is! :)

- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 12-14 perc