Csirkemell receptek

Citromoscsirkezöldborsósguacamoléval

Citromos csirke zöldborsós guacamoléval

Hozzávalók
A zöldborsós guacamoléhoz
A citromos csirkéhez
500 g
csirkemellfilé
só, bors
2 ek
olívaolaj
3 db
citrom
200 g
fagyasztott zöldborsó
1 db
érett avokádó
1 db
lime leve
1 tk
chilipor
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
1 csokor
koriander
1 csokor
menta
A mentás quinoasalátához
1 csokor
menta
120 g
quinoa
1 csokor
petrezselyem
0.5 db
gránátalma magja
1 db
paradicsom
(100 g)
1 db
zöld kaliforniai paprika
1 db
citrom leve
só, bors

Elkészítés

A citromos csirke első lépéseként a csirkemellfiléket megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olívaolajon, forró serpenyőben alaposan lepirítjuk. Amíg pirul az egyik oldala, meglocsoljuk az egyik citrom levével, majd mikor megfordítjuk, mehet rá egy másik citrom leve is. A harmadik citromot felkarikázzuk. Mikor lepirult a csirke, levesszük a serpenyőt a tűzről, és a hús tetejére pakoljuk a citromkarikákat. Bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 12-14 percre, félidőnél pedig egyet forgatunk húsokon. 

A zöldborsós guacamoléhoz kiolvasztjuk a zöldborsót, a többi alapanyaggal együtt egy aprítógépbe dobjuk, és egy kicsit még darabos krémet készítünk belőle. Fűszerezzétek bátran! :)

A quinoát háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd 5-6 percre lefedjük, hogy szépen felpuffadjon. A zöldségeket fél cm-es kockákra, a zöldfűszereket pedig finomra aprítjuk. A quinoát érdemes teljesen lehűteni a salátához (ez kb. 1 óra), sőt nyugodtan hűtőbe is dobhatod. A már kihűlt quinoát elkeverjük a többi hozzávalóval.

Egy tányérra halmozunk a zöldborsós guacamoléból, majd a csirkemellet kettévágjuk, és ráhelyezzük a krémre, mellé rakunk egy nagy adag salit, és kész is! :)

citromos-csirke-zoldborsos-guacamoleval
Citromos csirke zöldborsós guacamoléval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 12-14 perc

Még több fitt kaja:

Expressz csirkés biryani

Finomfőzelék pulykagombóccal

Zöld shakshuka

www.streetkitchen.hu

Nagyon nyári, nagyon könnyen összedobható fitt kaja! Mindkét köretbe csempésztem egy kis növényi fehérjét, így igazán bomba edzős recept! :)

Hozzávalók

2 főre
A zöldborsós guacamoléhoz
A citromos csirkéhez
500 g
csirkemellfilé
só, bors
2 ek
olívaolaj
3 db
citrom
200 g
fagyasztott zöldborsó
1 db
érett avokádó
1 db
lime leve
1 tk
chilipor
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
1 csokor
koriander
1 csokor
menta
A mentás quinoasalátához
1 csokor
menta
120 g
quinoa
1 csokor
petrezselyem
0.5 db
gránátalma magja
1 db
paradicsom
(100 g)
1 db
zöld kaliforniai paprika
1 db
citrom leve
só, bors

A citromos csirke első lépéseként a csirkemellfiléket megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olívaolajon, forró serpenyőben alaposan lepirítjuk. Amíg pirul az egyik oldala, meglocsoljuk az egyik citrom levével, majd mikor megfordítjuk, mehet rá egy másik citrom leve is. A harmadik citromot felkarikázzuk. Mikor lepirult a csirke, levesszük a serpenyőt a tűzről, és a hús tetejére pakoljuk a citromkarikákat. Bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 12-14 percre, félidőnél pedig egyet forgatunk húsokon. 

A zöldborsós guacamoléhoz kiolvasztjuk a zöldborsót, a többi alapanyaggal együtt egy aprítógépbe dobjuk, és egy kicsit még darabos krémet készítünk belőle. Fűszerezzétek bátran! :)

A quinoát háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd 5-6 percre lefedjük, hogy szépen felpuffadjon. A zöldségeket fél cm-es kockákra, a zöldfűszereket pedig finomra aprítjuk. A quinoát érdemes teljesen lehűteni a salátához (ez kb. 1 óra), sőt nyugodtan hűtőbe is dobhatod. A már kihűlt quinoát elkeverjük a többi hozzávalóval.

Egy tányérra halmozunk a zöldborsós guacamoléból, majd a csirkemellet kettévágjuk, és ráhelyezzük a krémre, mellé rakunk egy nagy adag salit, és kész is! :)

citromos-csirke-zoldborsos-guacamoleval
Citromos csirke zöldborsós guacamoléval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 12-14 perc

Még több fitt kaja:

Expressz csirkés biryani

Finomfőzelék pulykagombóccal

Zöld shakshuka

Ha tetszett a Citromos csirke zöldborsós guacamoléval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept