Csirkemell receptek

Csirkésjoghurtosrakottkarfiol

Csirkés joghurtos rakott karfiol

Hozzávalók
A raguhoz
120 g
vöröshagyma
5 gerezd
fokhagyma
400 g
konzerv csicseriborsó
3 ek
olívaolaj
200 g
natúr joghurt
700 g
darált csirkemell
só, bors
1 csipet
chilipehely
1 tk
dijoni mustár
Az összeállításhoz
1 kg
karfiol
400 g
bulgur
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A joghurtos rakott karfiol elkészítéséhez az aprított hagymát és fokhagymát, valamint a leszűrt csicseriborsót 5-6 perc alatt lepirítjuk az olívaolajon, felöntjük 150 ml vízzel, majd forrás után turmixgépbe rakjuk a joghurttal együtt, és krémesre zúzzuk. A mártásalapot visszaöntjük a serpenyőbe, hozzáadjuk a darált csirkemellet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, rárakjuk a mustárt, és addig rotyogtatjuk, amíg besűrűsödik (ez 15-20 perc).

A karfiolt rózsáira bontjuk, majd forrásban lévő, sós vízben háromnegyedpuhára  főzzük. A bulgurt egy tésztához hasonló módon, forrásban lévő, sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük, és összekeverjük az aprított petrezselyemmel. 

Egy 25 x 35 cm-es tepsibe rétegezzük a bulgurt, a ragut és a karfiolt úgy, hogy a felső réteg karfiol legyen. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

csirkes-joghurtos-rakott-karfiol (1)
Csirkés joghurtos rakott karfiol (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Csirkemell receptekből nincs hiány, íme néhány a Street Kitchen oldaláról:

Lajos-féle csirkés Cézár-saláta

Zellerkrémes-csirkés rizottó dióval

Bakonyi csirkés gnocchi

www.streetkitchen.hu

Ennek az ételnek a nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Először azt gondolhatod, hogy jaj, megint egy sima rakott étel, de nem! A ragu adja meg a lelkét: a krémes, csicseriborsós mártás házasságot kötött a karfiollal, és ez a házasság nagyon is jól működik!

Hozzávalók

8 főre
A raguhoz
120 g
vöröshagyma
5 gerezd
fokhagyma
400 g
konzerv csicseriborsó
3 ek
olívaolaj
200 g
natúr joghurt
700 g
darált csirkemell
só, bors
1 csipet
chilipehely
1 tk
dijoni mustár
Az összeállításhoz
1 kg
karfiol
400 g
bulgur
1 csokor
petrezselyem

A joghurtos rakott karfiol elkészítéséhez az aprított hagymát és fokhagymát, valamint a leszűrt csicseriborsót 5-6 perc alatt lepirítjuk az olívaolajon, felöntjük 150 ml vízzel, majd forrás után turmixgépbe rakjuk a joghurttal együtt, és krémesre zúzzuk. A mártásalapot visszaöntjük a serpenyőbe, hozzáadjuk a darált csirkemellet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, rárakjuk a mustárt, és addig rotyogtatjuk, amíg besűrűsödik (ez 15-20 perc).

A karfiolt rózsáira bontjuk, majd forrásban lévő, sós vízben háromnegyedpuhára  főzzük. A bulgurt egy tésztához hasonló módon, forrásban lévő, sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük, és összekeverjük az aprított petrezselyemmel. 

Egy 25 x 35 cm-es tepsibe rétegezzük a bulgurt, a ragut és a karfiolt úgy, hogy a felső réteg karfiol legyen. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

csirkes-joghurtos-rakott-karfiol (1)
Csirkés joghurtos rakott karfiol (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Csirkemell receptekből nincs hiány, íme néhány a Street Kitchen oldaláról:

Lajos-féle csirkés Cézár-saláta

Zellerkrémes-csirkés rizottó dióval

Bakonyi csirkés gnocchi

Ha tetszett a Csirkés joghurtos rakott karfiol receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept