Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 ek olaj
- só, bors
- 1 mk őrölt fűszerkömény
- 800 ml alaplé
- 1 ek pirospaprika
- 1 üveg lecsó (kb. 650 g-os kiszerelés)
- 500 g csirkemellfilé
- 250 g gomba
- 100 g tejföl
- 100 ml tejszín
- 1 ek liszt
- 500 g bolti gnocchi
Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 ek olaj
- só, bors
- 1 mk őrölt fűszerkömény
- 800 ml alaplé
- 1 ek pirospaprika
- 1 üveg lecsó (kb. 650 g-os kiszerelés)
- 500 g csirkemellfilé
- 250 g gomba
- 100 g tejföl
- 100 ml tejszín
- 1 ek liszt
- 500 g bolti gnocchi
A bakonyi csirkés gnocchi elkészítéséhez a tisztított hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd egy lábasban, közepes lángon üvegesre pároljuk az olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, majd kicsit lepirítjuk, és felöntjük kb. 100 ml alaplével. Amikor elfőtte a levet, megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük újabb 100 ml alaplével. Amikor visszapirult zsírjára, felöntjük a maradék alaplével, rárakjuk a lecsót, majd alaposan összeforraljuk, és leturmixoljuk.
Beletesszük a 3-4 cm-es kockákra vágott csirkemellet, és kb. 30 percig így főzzük. Ezután hozzáadjuk a felezett-negyedelt gombát, majd behabarjuk a tejföl-tejszín-liszt csomómentesre kevert triójával. Mindenképp alkalmazzunk hőkiegyenlítést, nehogy kicsapódjon a tejtermék!
Végül beleszórjuk a gnocchit, és 3-4 perc alatt készre forraljuk. Tejföllel, illetve ízlés szerint savanyúsággal tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a bakonyi csirkés gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több gnocchi, ha unjátok a csirkéset:
Tejszínes-pesztós-kolbászos gnocchi
Villámgyors pirított gnocchi petrezselyem pestóval
Ricotta gnocchi spárgával és citromos alfredo szósszal