Bakonyi csirkés gnocchi

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
2 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
4 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
800 ml alaplé
Hozzávaló kipipálva
1 ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 üveg lecsó (kb. 650 g-os kiszerelés)
Hozzávaló kipipálva
500 g csirkemellfilé
Hozzávaló kipipálva
250 g gomba
Hozzávaló kipipálva
100 g tejföl
Hozzávaló kipipálva
100 ml tejszín
Hozzávaló kipipálva
1 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
500 g bolti gnocchi
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Bakonyi csirkés gnocchi

A bakonyi mód egy habart, csiperkés paprikást jelöl. Ez már önmagában is szuper, és ha nincs kedvetek hozzá nokedlit szaggatni, a bolti gnocchi egy meglepően jó alternatíva. Próbáljátok ki! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
2 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
4 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
800 ml alaplé
Hozzávaló kipipálva
1 ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 üveg lecsó (kb. 650 g-os kiszerelés)
Hozzávaló kipipálva
500 g csirkemellfilé
Hozzávaló kipipálva
250 g gomba
Hozzávaló kipipálva
100 g tejföl
Hozzávaló kipipálva
100 ml tejszín
Hozzávaló kipipálva
1 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
500 g bolti gnocchi
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A bakonyi csirkés gnocchi elkészítéséhez a tisztított hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd egy lábasban, közepes lángon üvegesre pároljuk az olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, majd kicsit lepirítjuk, és felöntjük kb. 100 ml alaplével. Amikor elfőtte a levet, megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük újabb 100 ml alaplével. Amikor visszapirult zsírjára, felöntjük a maradék alaplével, rárakjuk a lecsót, majd alaposan összeforraljuk, és leturmixoljuk. 

Beletesszük a 3-4 cm-es kockákra vágott csirkemellet, és kb. 30 percig így főzzük. Ezután hozzáadjuk a felezett-negyedelt gombát, majd behabarjuk a tejföl-tejszín-liszt csomómentesre kevert triójával. Mindenképp alkalmazzunk hőkiegyenlítést, nehogy kicsapódjon a tejtermék!

Végül beleszórjuk a gnocchit, és 3-4 perc alatt készre forraljuk. Tejföllel, illetve ízlés szerint savanyúsággal tálaljuk.

bakonyi-csirke-gnocchi-
Bakonyi csirkés gnocchi

Elkészítési idő: 60 perc

Ha tetszett a bakonyi csirkés gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több gnocchi, ha unjátok a csirkéset:

Tejszínes-pesztós-kolbászos gnocchi

Villámgyors pirított gnocchi petrezselyem pestóval

Ricotta gnocchi spárgával és citromos alfredo szósszal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?