A csirkemellet hosszában bevágjuk, szétnyitjuk, majd kissé kiklopfoljuk, és sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát. A közepébe helyezzük az aszalt szilvát és a light mozzarellát, szorosan feltekerjük, és hústűvel átszúrjuk. (Ha szükséges, többel is, hogy tuti ne nyíljon szét.)
A zöldségeket megtisztítjuk, és kb. 5-6 centis háromszög (gyémánt) alakúra vágjuk őket. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a zöldségeket úgy, hogy ne érjenek össze a darabok, majd meglocsoljuk olvasztott kókuszolajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagyma-granulátummal és ráfacsarjuk fél citrom levét. Összeforgatjuk a zöldségeket a fűszerekkel, ügyelve arra, hogy a cékla ne fogja meg a többi zöldséget. A tepsin hagyunk annyi helyet, hogy a két töltött csirkemell is ráférjen, és azokat is meglocsoljuk a kókuszolajjal. A húst és a zöldségeket 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
Közben egy gyorsforralóba rakjuk a teriyaki szószunk hozzávalóit az aszalt szilva kivételével, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a szilvát, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett elkezdjük főzni. A szósz akkor jó, ha szép fényes és sűrűbb állagú a végeredmény. A kész szószt egy nagyobb teljesítményű turmixba öntjük és krémesre turmixoljuk. (Ha nincs ennyire jó turmixunk, akkor szűrjük át, amikor elkészült.)
Tálaláskor egy töltött csirkemellet helyezünk a tányérra, mellé halmozzuk vegyesen a sült zöldségeket, majd alaposan nyakon öntjük a szószunkkal.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 35 perc
