Kamu teriyaki sertés

Hozzávalók

4
főre
+

A teriyaki szószhoz

Hozzávaló kipipálva
4 ek méz
Hozzávaló kipipálva
200 ml narancslé
Hozzávaló kipipálva
1 tk chiliszósz
Hozzávaló kipipálva
1 mk fokhagymapor
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt gyömbér
Hozzávaló kipipálva
2 ek sötét szójaszósz vagy 3 ek normál változat
Hozzávaló kipipálva
2 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 tk keményítő
Hozzávaló kipipálva
15 ml víz

A húshoz

Hozzávaló kipipálva
500 g sertéskaraj
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
2 ek keményítő
Hozzávaló kipipálva
3 ek olaj

A köretnek

Hozzávaló kipipálva
400 g jázmin rizs
Hozzávaló kipipálva
800 ml víz
Hozzávaló kipipálva
2 nagy csipet só
Hozzávaló kipipálva
20 g vaj vagy 2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
5 - 6 szál snidling vagy koriander a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kamu teriyaki sertés

Bizonyára ti is belefutottatok már abba, hogy egy szusiparti után rajtatok maradt némi szójaszósz. Néhány dologgal összekeverve máris saját teriyaki szószt tudtok belőle főzni, ha fokoznátok még az ázsiai ízeket egy borongós vasárnap délután.
Kipróbáltam, jóóó lett!
21
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A teriyaki szószhoz

Hozzávaló kipipálva
4 ek méz
Hozzávaló kipipálva
200 ml narancslé
Hozzávaló kipipálva
1 tk chiliszósz
Hozzávaló kipipálva
1 mk fokhagymapor
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt gyömbér
Hozzávaló kipipálva
2 ek sötét szójaszósz vagy 3 ek normál változat
Hozzávaló kipipálva
2 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 tk keményítő
Hozzávaló kipipálva
15 ml víz

A húshoz

Hozzávaló kipipálva
500 g sertéskaraj
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
2 ek keményítő
Hozzávaló kipipálva
3 ek olaj

A köretnek

Hozzávaló kipipálva
400 g jázmin rizs
Hozzávaló kipipálva
800 ml víz
Hozzávaló kipipálva
2 nagy csipet só
Hozzávaló kipipálva
20 g vaj vagy 2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
5 - 6 szál snidling vagy koriander a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Serpenyőt hevítünk, a mézet kicsit lekaramellizáljuk benne, majd felöntjük a narancslével és a felére visszaforraljuk. Hozzáadjuk a chiliszószt, a fokhagymaport és az őrölt gyömbért, és felöntjük a szójaszósszal. Az egészet néhány percig rotyogtatjuk, majd beállítjuk az ízét a sóval, és egy kicsit besűrítjük a vízzel elkevert keményítővel. Pár percig forraljuk, majd félretesszük.

A rizst átmossuk, mikrózható edénybe tesszük, felöntjük a vízzel, majd sózzuk és lefedve készre pároljuk. Amikor elkészült, kikeverjük belőle a gőzt, majd vajjal vagy olajjal átforgatjuk, hogy fényes legyen, és ne tapadjon össze.

A karajt felkockázzuk, megsózzuk, és összeforgatjuk a keményítővel.

Serpenyőt hevítünk, és az olajon erősen körbepirítjuk a húskockákat, majd rálocsoljuk a sűrű szószunkat, és az egészet 2-3 percig forraljuk.

Rizzsel és egy kis friss zöld fűszerrel megszórva tálaljuk.

Kamu teriyaki sertés
Kamu teriyaki sertés

Ha tetszett a kamu teriyaki sertés receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?