Hozzávalók
A teriyaki szószhoz
- 4 ek méz
- 200 ml narancslé
- 1 tk chiliszósz
- 1 mk fokhagymapor
- 1 mk őrölt gyömbér
- 2 ek sötét szójaszósz vagy 3 ek normál változat
- 2 csipet só
- 1 tk keményítő
- 15 ml víz
A húshoz
- 500 g sertéskaraj
- só
- 2 ek keményítő
- 3 ek olaj
A köretnek
- 400 g jázmin rizs
- 800 ml víz
- 2 nagy csipet só
- 20 g vaj vagy 2 ek olaj
- 5 - 6 szál snidling vagy koriander a tálaláshoz
Hozzávalók
A teriyaki szószhoz
- 4 ek méz
- 200 ml narancslé
- 1 tk chiliszósz
- 1 mk fokhagymapor
- 1 mk őrölt gyömbér
- 2 ek sötét szójaszósz vagy 3 ek normál változat
- 2 csipet só
- 1 tk keményítő
- 15 ml víz
A húshoz
- 500 g sertéskaraj
- só
- 2 ek keményítő
- 3 ek olaj
A köretnek
- 400 g jázmin rizs
- 800 ml víz
- 2 nagy csipet só
- 20 g vaj vagy 2 ek olaj
- 5 - 6 szál snidling vagy koriander a tálaláshoz
Serpenyőt hevítünk, a mézet kicsit lekaramellizáljuk benne, majd felöntjük a narancslével és a felére visszaforraljuk. Hozzáadjuk a chiliszószt, a fokhagymaport és az őrölt gyömbért, és felöntjük a szójaszósszal. Az egészet néhány percig rotyogtatjuk, majd beállítjuk az ízét a sóval, és egy kicsit besűrítjük a vízzel elkevert keményítővel. Pár percig forraljuk, majd félretesszük.
A rizst átmossuk, mikrózható edénybe tesszük, felöntjük a vízzel, majd sózzuk és lefedve készre pároljuk. Amikor elkészült, kikeverjük belőle a gőzt, majd vajjal vagy olajjal átforgatjuk, hogy fényes legyen, és ne tapadjon össze.
A karajt felkockázzuk, megsózzuk, és összeforgatjuk a keményítővel.
Serpenyőt hevítünk, és az olajon erősen körbepirítjuk a húskockákat, majd rálocsoljuk a sűrű szószunkat, és az egészet 2-3 percig forraljuk.
Rizzsel és egy kis friss zöld fűszerrel megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a kamu teriyaki sertés receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!