Hozzávalók
A húshoz
- 400 g csirkemellfilé
- só, bors
- 2 ek liszt
- olaj a sütéshez
A szószhoz
- 1 ek olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 cm friss gyömbér
- 100 ml víz
- 50 ml szójaszósz
- 2 ek barna cukor
- 1 ek mirin
- 1 tk rizsecet
- 1 tk keményítő
A tálaláshoz
- 2 ek pirított szezámmag
- 4 szál újhagyma
- főtt rizs
Hozzávalók
A húshoz
- 400 g csirkemellfilé
- só, bors
- 2 ek liszt
- olaj a sütéshez
A szószhoz
- 1 ek olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 cm friss gyömbér
- 100 ml víz
- 50 ml szójaszósz
- 2 ek barna cukor
- 1 ek mirin
- 1 tk rizsecet
- 1 tk keményítő
A tálaláshoz
- 2 ek pirított szezámmag
- 4 szál újhagyma
- főtt rizs
A teriyaki csirkemell elkészítéséhez először a csirkemellet 7-8 cm-es darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és lisztbe forgatjuk. Egy kevés olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ha kicsit több rajta az olaj, akkor leitatjuk róla.
A szószhoz egy gyorsforralóban felmelegítjük az olajat, ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért, majd kicsit megpirítjuk. A keményítő kivételével mindent belerakunk (a vizet, a szójaszószt, a cukrot, a mirint és a rizsecetet), felforraljuk, ezután a keményítőt kikeverjük egy kevés vízzel, a szószhoz öntjük, és összeforraljuk.
A húst visszadobjuk a serpenyőbe, majd ráöntjük a szószt és összemelegítjük. Végül megszórjuk szezámmaggal és vékonyra szeletelt újhagymával, majd főtt rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több csirkés kaja:
Zellerkrémes-csirkés rizottó dióval
Csirkés-gombás-krumplis chowder
Tejszínes-paradicsomos-csirkés penne besütve