Halas kaják

Egészbensültmediterrántengerisügérkuszkusszal

Egészben sült mediterrán tengeri sügér kuszkusszal

Hozzávalók
A halhoz
800 g
tengeri sügér
1 kis csokor
bazsalikom
1 kis csokor
petrezselyem
1 ek
400 g
konzerv darabolt paradicsom
30 g
fekete olajbogyó
10 g
kapribogyó
150 ml
fehérbor
0.5 db
citrom
A kuszkuszhoz
50 g
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
200 ml
zöldségalaplé
só, bors
100 g
kuszkusz

Elkészítés

A tengeri sügér elkészítéséhez a hal bőrét bevagdossuk mindkét oldalon, a hasüregébe tesszük a zöldfűszereket, majd bedörzsöljük fél evőkanálnyival a mediterrán fűszerkeverékből. Egy magasabb falú tepsibe tesszük az aprított paradicsomot, az olajbogyót, a kapribogyót és a fehérbort, beleszórunk fél evőkanálnyit a fűszerkeverékből, majd összekeverjük. Belehelyezzük a halat, a 2 részbe vágott citromot, majd 170 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 30-40 percre. Amikor a villa hegye úgy csúszik a csontig, mint forró kés a vajban, akkor biztos, hogy kész.

A körethez a finomra aprított hagymát és fokhagymát 2-3 perc alatt közepes lángon átfuttatjuk az olívaolajon. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. Amikor felforrt, beleöntjük a kuszkuszt, elzárjuk, és lefedve hagyjuk állni 5-10 percig. A tengeri sügér tálalásánál tehetünk rá még egy kis friss zöldfűszert.

Egészben sült mediterrán tengeri sügér kuszkusszal
Egészben sült mediterrán tengeri sügér kuszkusszal
  • előkészítési idő: 10 perc
  • elkészítési idő: sütési idő: 40 perc

Még több fitt recept:

Alaszkai tőkehal pirított mandulás zöldspárgával

Omlós tőkehalfilé kolbászos csicseriborsóval

www.streetkitchen.hu

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy diétás mediterrán életérzés: kapri- és olajbogyó házassága, akiket a hal ad össze a paradicsomok tengerén, kuszkuszföldjén, a petrezselymek és bazsalikomok lombjai alatt. :D Vége.

Hozzávalók

2 főre
A halhoz
800 g
tengeri sügér
1 kis csokor
bazsalikom
1 kis csokor
petrezselyem
1 ek
400 g
konzerv darabolt paradicsom
30 g
fekete olajbogyó
10 g
kapribogyó
150 ml
fehérbor
0.5 db
citrom
A kuszkuszhoz
50 g
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
200 ml
zöldségalaplé
só, bors
100 g
kuszkusz

A tengeri sügér elkészítéséhez a hal bőrét bevagdossuk mindkét oldalon, a hasüregébe tesszük a zöldfűszereket, majd bedörzsöljük fél evőkanálnyival a mediterrán fűszerkeverékből. Egy magasabb falú tepsibe tesszük az aprított paradicsomot, az olajbogyót, a kapribogyót és a fehérbort, beleszórunk fél evőkanálnyit a fűszerkeverékből, majd összekeverjük. Belehelyezzük a halat, a 2 részbe vágott citromot, majd 170 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 30-40 percre. Amikor a villa hegye úgy csúszik a csontig, mint forró kés a vajban, akkor biztos, hogy kész.

A körethez a finomra aprított hagymát és fokhagymát 2-3 perc alatt közepes lángon átfuttatjuk az olívaolajon. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. Amikor felforrt, beleöntjük a kuszkuszt, elzárjuk, és lefedve hagyjuk állni 5-10 percig. A tengeri sügér tálalásánál tehetünk rá még egy kis friss zöldfűszert.

Egészben sült mediterrán tengeri sügér kuszkusszal
Egészben sült mediterrán tengeri sügér kuszkusszal
  • előkészítési idő: 10 perc
  • elkészítési idő: sütési idő: 40 perc

Még több fitt recept:

Alaszkai tőkehal pirított mandulás zöldspárgával

Omlós tőkehalfilé kolbászos csicseriborsóval

Ha tetszett az Egészben sült mediterrán tengeri sügér kuszkusszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept